Összehajtható számítógéppel lepte meg a világot a Lenovo

Bemutatta a világ első összehajtható számítógépének prototípusát a Lenovo. Az eszközről közzétett első videók alapján valóban sokoldaló készüléknek tűnik, igaz még számos részlettel adós maradt a gyártó.

A Lenovo az új eszközt bejelentő közleményében hangsúlyozta, hogy az összehajtható, a ThinkPad X1 családhoz csatlakozó személyi számítógép (PC) a hordozhatóság eddig nem nem tapasztalt új dimenziója mellett semmilyen módon nem fogja veszélyeztetni a produktivitást és a megbízhatóságot a sokat utazó, tech-hozzáértő szakemberek számára. Az új készülék nem telefon, tablet vagy ismerős hybrid-eszköz; ez egy teljes értékű laptop hajtogatható képernyővel.

A múltban egy laptop 13,3 hüvelykes képernyője megkövetelte, hogy a készülék ugyanilyen méretű maradjon – nem úgy az LG Display-jel együttműködve létrehozott OLED 2K kijelző esetében, amely félbehajtható és 50%-kal csökkenthető így a szélessége. Az Intel erőforrással és a Windows rendszerrel az összecsukható ThinkPad a felhasználók egész napját végig tudja kísérni.

Az eszköz lényegében egyetlen kijelző, amin virtuális billentyűzet is megjeleníthető, de természetesen külső fizikai billentyűzet is csatlakoztatható hozzá, illetve egy speciális tollat is mellékelt a tesztelésre kiadott prototípusokhoz a Lenovo. Tabletként és klasszikus laptopként egyaránt használható, és rendkívül könnyű, illetve a kis méretnek köszönhetően akár tömegközlekedésen is kényelmesen lehet használni, miközben a munkahelyen már teljesértékű számítógépként működhet.

Azon túl, hogy valamilyen Intel processzor kerül majd az eszközbe nem osztottak meg részleteket a teljesítmény kapcsán, de mivel a prémium kategóriát képviselő ThinkPad X1 család tagja lesz, valószínűleg nem spórolnak majd a RAM-mal sem. A hivatalos tájékoztatás szerint 2020-ban érkezhet a piacra a készülék, azonban nem tudni, hogy mennyibe kerül majd. Abból kiindulva, hogy a hajlítható kijelzővel rendelkező okostelefonok még a felsőkategóriás mobilokhoz képest is nagyon drágák lesznek, valószínűsíthető, hogy a Lenovo új megoldása is majd a legfelső árkategóriát képviseli majd.

  • Megosztom