Összefogtak a techóriások

A felhasználók védelme érdekében a Microsoft és 33 nemzetközileg sikeres és elismert vállalat aláírta a Cybersecurity Tech Accord egyezményt, amelynek szentesítői átfogó iparági vállalásokat tesznek a biztonságos online tér megteremtéséért.

A technológia rohamléptékű fejlődése közben néha nehéz eldönteni, ki jár elől: az innovatív megoldásokat kifejlesztő vállalatok, vagy a kiberbűnözők. A felhasználók felelőssége minden korábbinál nagyobb, ám a szükséges szoftveres és módszertani védőhálót a cégeknek kell biztosítani. Ez pedig nem kis feladat, amely csak vállvetve, közös erővel vihető sikerre.

A felhasználók védelme érdekében a Microsoft és 33 nemzetközileg sikeres és elismert vállalat, többek között az Avast!, Cisco, Facebook, Nielsen, Nokia, Oracle és az SAP, aláírta a Cybersecurity Tech Accord egyezményt, amelynek szentesítői átfogó iparági vállalásokat tesznek a biztonságos online tér megteremtéséért:

– minden eddiginél erősebb védelmi rendszerek és mechanizmusok kialakítása a kiberbűnözőkkel szemben;

– határozott fellépés termékeik és szolgáltatásaik támadó célú felhasználása ellen;

– kiberbiztonsági fejlesztések támogatása;

– széleskörű együttműködés a meghatározó iparágak szereplőivel és szakértőivel a technológiai és módszertani fejlődés előmozdításához.

  • Megosztom