Oscar-díjas stúdióval szövetkezik az Apple

Oscar-díjas filmmel is rendelkező stúdióval, az A24-el fog össze az Apple, hogy jövőre induló streaming videószolgáltatásához minőségi tartalmakat is kínálhasson. A The Wall Street Journal beszámolója szerint a Sony Pictures-től sikerült elcsábítani két sikeres producert is.

A korábbi koncepcióval – mely szerint a saját tartalom esetében inkább a dokumentumfilmekre összpontosítanának – szakítva egészestés, felnőtteknek szánt filmek készülnek majd az együttműködés eredményeként. Az A24 a Holdfénnyel nyert Oscar-díjat 2017-ben, de ennek a stúdiónak köszönhetjükk a „The Witch” és az „Ex Amchina” alkotásokat is.

A múlt hónapban hiteles beszámolók érkeztek arról, hogy az Apple 2019 első felében indíthatja el fizetős online tévészolgáltatását az Egyesült Államokban. A saját, eredeti tartalmak pedig lehetőségek kínálnak a cégnek arra, hogy eredményesebben vegye fel a versenyt az olyan, már bejáratott szolgáltatásokkal, mint a Netflix vagy az Amazon Prime. A hírek szerint az Apple egymilliárd dollárt szán saját tartalom előállítására, illetve megvásárlására.

A terveket jól ismerő forrásaira hivatkozva a The Wall Street Journal azt írta, hogy két hollywoodi top-producert is sikerült megnyernie a cégnek a projekthez. A Sony Picture Televisiontől Jamie Erlicht és Zack Van Amburg érkezésével erősödik a csapat.

  • Megosztom