Óriási üzletek, még nagyobb kavarások

Egészen pikánsan kezd alakulni az utóbbi idők egyik legnagyobb felvásárlási próbálkozása, az AT&T – Time Warner ügylet. A Reuters értesülései szerint ugyanis Rupert Murdoch, a 21st Century Fox elnöke többször is beszélt az AT&T vezérigazgatójával az elmúlt fél évben, és jelezte, hogy megvenné a CNN-t.

A Reuters a telefonbeszélgetésekről több forrásból is értesült, igaz csak egyikük állította azt, hogy a hírcsatorna megvétele is szóbakerült. A helyzetet tovább színesíti, hogy egy másik forrás szerint Rupert Murdoch-nak egyáltalán nem áll szándékában egy ilyen felvásárlás.

A jelenleg a Time Warnerhez tartozó CNN eladása azt követően került napirendre, hogy az amerikai trösztellenes hatóságok ezt támasztották feltételként azért cserébe, hogy jóváhagyják, hogy az AT&T 85,4 milliárd dollárért megvegye a Time Warnert. Randall Stephenson, az AT&T vezérigazgatója korábban már jelezte, hogy nem áll szándékában lemondani a népszerű hírcsatornáról.

Az ügy pikantériája, hogy Rupert Murdoch érdekeltségébe tartozik jelenleg a Fox News is, ami finoman szólva is ellentétes oldalt képvisel a CNN-nel szemben.

Tovább árnyalja a képet, hogy a múlt héten az is kiderült, hogy a 21st Century Fox maga is felvásárlási célpont lehet. Az online videószolgáltatások piacán való megjelenést tervező, saját tartalmait tovább erősíteni akaró Disney ugyanis a hírek szerint érdeklődhet a médiacég egyes részlegei iránt.

  • Megosztom