Orbán Viktor a híradók sztárja

A politikusok közül a miniszterelnök szerepelt a legtöbbször a hazai híradókban áprilisban az NMHH gyorsjelentése szerint, Orbán Viktor összesen 248 alkalommal tűnt fel a vizsgált hírműsorokban. A legnagyobb hazai tévék és rádiók híradói az árvízzel foglalkoztak a legtöbbet a múlt hónapban, de szinte ugyanannyi beszámoló készült a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseiről is.

 

Az NMHH adatai szerint a pártelnökök közül az MSZP-s Mesterházy Attila 93, Vona Gábor a Jobbiktól 21, míg Semjén Zsolt, a KDNP pártelnöke 15 alkalommal szerepelt a vizsgált híradókban. A beszédidőt tekintve is értelemszerűen Orbán Viktor vezeti a múlt havi listát, 5858 másodperccel, Mesterházy Attilának 1547 másodperc jutott, Vona Gábor 384 másodpercet szerepelt a híradókban, míg Semjén Zsolt 221 másodpercet.

Orbán Viktor mellett a Fidesz több politikusa is gyakori szereplőnek számított a híradókban, így például Kocsi Máté 101-szer, Varga Mihály pedig 87 alkalommal jelent meg. Bár parlamenten kívüli politikus, igen sokszor szerepelt a híradásokban Bajnai Gordon, az Együtt2014-PM vezetője, 92-szer jelent meg a hírműsorokban.

 

Az áprilisi híradókban az árvízhelyzet kapta a legnagyobb figyelmet, 433 esetben foglalkoztak ezzel a témával. A kormány gazdaságpolitikai intézkedései 429 alkalommal kerültek be a híradásokba, míg az eróőszakos bűncselekményekről 259 beszámoló volt.

 

Az NMHH elemzése a következő műsorokra terjed ki: MTV1 esti Híradó, Duna TV Híradó, Kossuth rádió: 180 perc (a 7 órától 8 óráig tartó időszak), Déli Krónika, Esti Krónika, RTL Klub Híradó, Tények (TV2), Class FM Hírek, ATV Híradó, Híradó 21 (Hír TV), Echo TV Híradó.

  • Megosztom