Oprah Winfrey új műsorában reagál a rasszizmusra

Mi számít jelenleg? Mi fog számítani a jövőben? Hogyan tovább? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az amerikai televíziózás egyik legismertebb alakja, Oprah Winfrey. Új, két részes műsorában fekete véleményvezérekkel, aktivistákkal és művészekkel beszélget a szisztematikus rasszizmusról, a rendőri brutalitásról és az ezek okán kialakult amerikai tüntetésekről. Hazánkban a műsor június 20-án 21:00 és 22:00 órakor, a Discovery és a TLC csatornákon egyidejűleg lesz látható.

Oprah Winfrey a tőle megszokott módon egy beszélgetős műsorral próbálja felhívni a figyelmet az Egyesült Államokban és világszerte jelenleg is zajló tüntetésekre és az ezeket kirobbantó gyilkosságra. 2020. május 27-én zavargásokba fordult tüntetések robbantak ki a tengerentúlon, miután egy rendőri túlkapás miatt két nappal korábban meghalt George Floyd.

A műsorvezetőnő, aki korábban már többször foglalkozott adásaiban a rasszizmus jelenségével, ismét saját platformját használja, hogy elindítson egy fontos és aktuális beszélgetést. A műsor vendégei között olyan nevek tűnnek fel, mint: Stacey Abrams, politikus; Charles M. Blow, újságíró; Keisha Lance Bottoms, Atlanta polgármestere; Ava DuVernay, filmrendező, valamint II. William J. Barber püspök.

A Discovery cégcsoport szintén kiáll az ügy mellett, így Amerikában június 9-én és 10-én, a portfólió összes csatornáján és közösségi média oldalán egyszerre sugározta a két részes műsort. Hazánkban a Discovery és a TLC csatornákon egy este lesz látható mindkét rész június 20-án 21:00 és 22:00 órától.

Az Oprah Winfrey és Tara Montgomery támogatásával készült „OWN Spotlight: Hogyan tovább” az OWN csatorna saját gyártású műsora.

  • Megosztom