Online platformra lépett a Ringier Axel Springer

Egyetlen közös havi díjcsomag ellenében online is olvashatók a Ringier Axel Springer Magyarország legnépszerűbb havi- és hetilapjai: a Kiskegyed, a Glamour, a Geo, az Auto Bild, számos tévéműsorújság, bookazine, valamint lakberendezési és gasztrokiadvány.

Áprilisban indította online előfizetéses szolgáltatását a Mediacity kiadó Laptapir.hu néven, hogy a svéd readly.com magazin-előfizetési applikációhoz (vagy a nemzetközi streaming tartalomszolgáltatók, mint a Netflix vagy az HBO Go üzleti modelljéhez) hasonlóan egyetlen közös havi díj ellenében biztosítsa hazai sajtótermékek tartalmát az online olvasóközönség számára. A hazai nagy médiavállalatok közül a Ringier Axel Springer Magyarország elsőként csatlakozott a szolgáltatáshoz kiadványaival, és tette elérhetővé digitális formában mintegy húsz printmagazinja tartalmát, amelyek így egy közös, 1490 forintos havi díjcsomag ellenében korlátlanul olvashatók és letölthetők.

A médiavállalat az online havidíjas rendszerrel egy pluszterjesztési csatornát nyit kiadványainak, amellyel azoknak az olvasóknak az igényeit is kiszolgálja, akik továbbra is elkötelezettek az évtizedek alatt bevált hetilap- és magazinformátum iránt, várják a következő megjelenést a megszokott periodika szerint, de részben vagy teljes egészében már átálltak az online tartalomfogyasztásra.

Ezzel egy időben a kiadó egy régi tervét is megvalósítja az erikkancs.hu webes szolgáltatás segítségével: a Kiskegyed lapcsalád három tagja – a Kiskegyed, a Kiskegyed Otthona és a Kiskegyed Konyhája – júliustól már látássérült olvasók számára is elérhető online, illetve olvasható az eRikkancs mobilapplikáción keresztül. A hazai vállalkozás, amelyhez női hetilapjaival a Ringier Axel Springer Magyarország is csatlakozott, olyan akadálymentesített, digitális magazintartalmakat kínál, amelyeket látássérültek is önállóan, külső segítség nélkül böngészhetnek a felolvasó szoftvereknek köszönhetően.

  • Megosztom