Október 8-án indul az ősz a TV2-n

Piacvezetők vagyunk újra a teljes lakosságban, és a kábelportfóliónk is piacvezető – mondta Dirk Gerkens a TV2 Csoport vezérigazgatója a társaság őszi műsorstruktúrájának bemutatóján. Végre kiderült az is, hogy október 8-án indul az ősz, legalább is a TV2-nél.

Több mint két éve vettem át a csatorna vezetését, nem sokan hittek a sikerben – jelezte Dirk Gerkens, aki néhány szóban ismertette, hol is tart ma a TV2. Mint mondta: piacvezetők vagyunk a teljes lakosságban és a kábelportfólióink is piacvezető, a pénzügyi eredmény pedig hamarosan követni fogja a nézettségi sikereket.

Mielőtt átadta a szót Rákosi Tamás IKO vezérnek, hangsúlyozta, hogy a TV2 sokáig itt lesz a piacon.

Rákosi elmondta: Dirkkel már 15-20 éve dolgoznak együtt, a TV2-nél pedig immár három éve, majd kiemelte, hogy nagyon fontos szezon indul, tíz nagy programot gyártanak éppen, idén pedig 750 órányi műsort készítenek.

Fischer Gábor programigazgató kapta meg utánuk a szót, aki elmondta honnan indultak és hol tartanak most. Mint mondta: jelentős hátrányban voltak 2016 előtt a konkurenciával szemben. Állandóak voltak az eladással, átvétellel, túléléssel kapcsolatos kérdések. A konkurencia pedig közben erős médiacsoportot tudott felépíteni. Mint mondta: utolérhetetlen hátránynak tűnt mindez. De nagyszabású portfólió építésbe kezdtek: első lépésben kellett egy sikeres kábelportfólió majd utána jó és sikeres műsorok, és olyan költségvetés, mint az RTL-é.

Volt három kábeltévé majd indult hét a fél év alatt. Mint mondta 2017-ben a kábelportfóliójuk már 18-49-ben is jobb volt a riválisénál. Hangsúlyozta azt is, amíg a TV2 nem erősödik meg, addig nem végeztek a feladatukkal. A TV2 évente kb. 20 műsort gyárt, és nagyon éles verseny van ma már a két nagy csatorna között.

Kiemelte azt is, hogy 18-49-ben még nem vezetnek, de ami késik, nem múlik, mint mondta: „meg fog történni a váltás, és a negyedik negyedévben itt is változás lesz”.

Hangsúlyozta azt is, október 8-án indul az ősz. Hogy miért nem korábban arra a vezetők nem tértek ki. Korábban augusztus 15-re küldött meghívót a TV2 az újságíróknak. Save the date címmel. Később egy emoji üzenettel jelezték a honlapjukon, hogy valami készül.

Szeptember 24-én, azaz ma pedig eldőlt a nyilvánosság számára is, hogy október 8-án indul az ősz, még pedig ahogy a csatorna promóvideóját zárták: „A TV2 most ősszel színesebb lesz, mint valaha.” De ezt majd a piac eldönti.

A részletes programokkal jövünk később, mint ahogy azzal is, hogy miként alakult a meterológiai ősz kezdete óta a két csatorna versenye.

  • Megosztom