Okoseszközökkel segítenek

A Hallás Társasága Alapítvány kezdeményezésére több, mint 10 millió forint értékű támogatással segíti a Beltone hallókészülékeket forgalmazó Belsound, a Samsung Electronics, a Telekom és az Auditus.Net a nagyothalló fiatalok felsőoktatásban való eredményes részvtelét.

 

A teljes felsőoktatási hallgatói körben viszonylag alacsony, 1 százalék körüli az érzékszervi károsodással élő hallgatók száma. Sok fiatalt családja szociális helyzete tart távol a felsőoktatásban megszerezhető tudás esélyétől, aminek következtében a hallássérült felnőttek hozzávetőlegesen 80 százalékban válnak munkanélkülivé, vagy csupán alkalmi, fizikai munkából lesznek képesek élni.

 

A Hallás Társasága Alapítvány „Tehetséges, nagyothalló fiatalok támogatása” esélyegyenlőségi programja a fiatalok felsőoktatásban való részvételét hivatott elősegíteni. „A nagyothalló fiataloknak is meg kell kapniuk ugyanazt az esélyt a felsőoktatásban való részvételre, mint épen halló társaiknak. Ezért döntöttünk a program elindítása mellett, amelynek keretében arra rászoruló nagyothalló fiatalok előmenetelét segítjük, minden igényt kielégítő hallásgondozói ellátással, hallókészülékekkel illetve internethozzáféréssel is ellátott okoseszközökkel.” – mondta Tóth Attila, az alapítvány kurátora.

 

A program megvalósítása során olyan vállalatok segítik a nagyothalló fiatalokat, akik számára fontos az esélyegyenlőség. A Samsung Electronics, és a Beltone eszközeivel így már a program indulásakor 5 fiatalt tudunk támogatni. A Samsung Electronics által felajánlott okoseszközök egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével összepárosíthatóak a Beltone vezetéknélküli technológiát használó hallókészülékeivel, így biztosítva a legmodernebb technológiát és okosfunkciókat a nagyothallók számára.

 

„Fontos küldetés és egyben izgalmas kihívás számunkra, hogy megoldásaink relevánsak legyenek és mindig valami pluszt tegyenek termékeinkhez, jelen esetben azzal, hogy a hallássérülteket segíthetjük” – mondta Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vállalati kommunikációs vezetője.

 

„Ma a legnagyobb érték világunkban az, ha a lehető legegészségesebben élhetjük az életünket. Ez a teljesség nem mindenkinek adatik meg, de a tehetség, kitartás meg kell hogy hozza a sikert. Mi ehhez szeretnénk hozzájárulni a világ talán legjobb hallássegítő rendszerével, melyet tehetséges fiataloknak ajánlottunk fel” – mondta Nagy Tamás, a Belsound Kft. ügyvezetője.

 

A Telekom biztosítja az okoseszközök internet-hozzáférését, illetve a csomagot az Auditus.Net egészíti ki a hallásgondozói feladatok vállalásával. „Vállalatunk életében az egyenlő esélyek a munkában és a mindennapokban alapelvként jelenek meg. Erről szól a Szociális Chartánk, a Sokszínűség Politikánk, és ezért is örülünk minden hasonló kezdeményezésnek” – mondta Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom Vállalati fenntarthatósági központ vezetője.

  • Megosztom