Ők uralták a híradókat

A kabinet gazdaságpolitikai intézkedéseiről, az erőszakos bűncselekményekről, valamint a kormány és az ellenzék ellentéteiről szólt a legtöbb hír októberben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése szerint. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke 225, Mesterházy Attila az MSZP elnöke 198 alkalommal szerepelt a vizsgált híradásokban.

 

Az M1 esti híradójában a múlt hónapban a politikának szánt hírek között 5,3 százalékban a kormányról hallhattak a nézők, a Fideszről pedig további 40 százalékban. A KDNP-ről a hírek 5,3 százaléka szólt, az MSZP-ről csaknem 19, a Jobbikról több mint 9, az LMP-ről csaknem 4, a DK-ról majdnem 7, az Együtt-PM-ről pedig megközelítőleg 11 százaléka – írja az MTI az NMHH gyorsjelentése alapján.

 

Az RTL Klub esti híradójában a kormányról szóló hírek aránya 9,5 százalék volt, a Fideszé majdnem 43, a KDNP-é több mint 3, az MSZP-ről a hírek 22 százaléka, a Jobbikról csaknem 6 százaléka szólt, míg az LMP-ről valamivel több mint 3 százaléka, a DK-ról majdnem 5 százaléka, az Együtt-PM-ről pedig csaknem 9 százaléka.

 

A TV2 Tények című műsorában a politikai hírek majdnem 5 százalékában foglalkoztak a kormánnyal, mintegy 50 százalékában pedig a Fidesszel, és valamivel több mint 1 százalékában a kereszténydemokratákkal. Az MSZP aránya 22,5 százalék volt, az LMP-é kevesebb, mint 2, a DK-é majdnem 7, az Együtt-PM-é több mint 13 százalék.

 

Orbán Viktor, miniszterelnök, a Fidesz elnöke összesen 225 alkalommal szerepelt a hírekben, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke pedig 198 alkalommal. Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettesről, a KDNP elnökéről 27 hír szólt, Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről 28, Schiffer Andrásról, az LMP társelnökéről pedig 50.

 

A Fideszből a miniszterelnök után a legtöbbször Varga Mihály került be a hírekbe, valamint Rogán Antal, Kocsis Máté és Hoppál Péter. A KDNP-ből a legtöbbet Hoffmann Rózsa szerepelt, valamint Semjén Zsolt, Rétvári Bence, Soltész Miklós és Harrach Péter.

 

Az MSZP-ben a legtöbbet szereplők listáján Mesterházy Attilát Török Zsolt követte, őt pedig Szanyi Tibor, Józsa István és Harangozó Tamás. A Jobbikból Vona Gábor után Mirkóczki Ádám, Apáti István, Volner János és Z. Kárpát Dániel jelent meg a legtöbbször a médiában. Az LMP sorrendje: Schiffer András, Vágó Gábor, Mile Lajos, Osztolykán Ágnes és Róna Péter.

 

A DK-ból a legtöbbet Gyurcsány Ferenc szerepelt a hírekben, őt követte Gréczy Zsolt, Vadai Ágnes, Varju László és Kerék-Bárczy Szabolcs. Az Együtt-PM sorrendje: Bajnai Gordon, Karácsony Gergely, Juhász Péter, Kónya Péter és Jávor Benedek.

  • Megosztom