Ők a legnépszerűbb sportolók

Az egyik pr-cég vezetője összegyűjtötte, hogy kik a legnépszerűbb magyar sportolók a közösségi médiában. Az abszolút listavezető, Hosszú Katinka úszóbajnok több mint 180 ezer lájkot szerzett. Érdekes, hogy Dzsudzsák Balázsnak közel csak fele annyi van, bár a maga 95 ezer rajongójával így is elégedett lehet.

Poór Csaba, a Poor Consulting vezetője (aki nemrégiben még a Magyar Röplapba Szövetség elnöke volt) közel hatvan sportoló Facebook-oldalát elemezte, hogy kiderüljön, kik ma a legnépszerűbb sportolók, és mennyi rajongót képesek megszólítani. Ehhez az adott sportolók Facebook rajongóinak számát vette alapul a pr-szakember, aki blogot indított sportainment.blog.hu címen, és tervei szerint a következőkben azt is megvizsgálja, hogy mennyi interakciót, hozzászólást stb. kapnak a rajongóiktól.

A lista alapján a legnépszerűbb Hosszú Katinka (úszó), rajongóinak száma a Facebookon 180 814 fő. Második helyre került Szalai Ádám (futball játékos), akit 125 852 fő lájkolt be mostanáig. A harmadik helyen Michelisz Norbert (autóversenyző), aki eddig 120 739 rajongót szerzett a netes oldalon. A negyedik helyen Jakabos Zsuzsanna (úszó) 104 188 rajongóval, míg Dzsudzsák Balázs focista csak az ötödik helyet tudta megszerezni, ám így is több mint 95 ezer rajongója van.

Tízezer lájknál többet egyébként mindössze 24 magyar sportoló tudhat magáénak. A 24-es lista felét 6 úszó és 6 futballista adja, a teljes lista pedig így néz ki: úszás 6, futball 6, kézilabda 3, automotorsport 2, box 2; alpesi sí, műrepülés, kajak-kenu, vizilabda és atlétika 1-1.

Elgondolkodtató, hogy a rendkívül eredményes kajak-kenu sportág csak egyetlen sportolóval tudott felkerülni a tízezres lájkok táborába. Kucsera Gábor esetében még a doppingbotránya sem rendítette meg a rajongókat (bár voltak, akik keményen beszóltak neki a Facebook oldalán), ám még így is 11 ezer fölött van a rajongóinak száma. Bár Kucsera oldala a botrány kirobbanásakor nem volt elérhető egy napig, sőt párja, Kucsera-Tápai Szabina oldaláról is lekerült a július 18-i “íme a nyertes szelfi” poszt (ezen a napon volt az a verseny, amely után doppingtesztet csináltattak Kucserával), ezt kevesen vették észre – írja a blogban Poór Csaba.

Érdekes még az is, hogy a TOP20-ban mindössze 6 nő van, viszont a legtöbb lájk is női sportolóé.

További részletek a blogban olvashatók.

Szalay Dániel

nepszeru_magyar_sportolok

 

  • Megosztom