Ők örülhettek a Golden Globe-on

Hiába kapta messze a legtöbb jelölést, a Netflix mindössze két Golden Globe-díjat tudott megszerezni. Elismerést kapott Quentin Tarantino filmje, a Volt egyszer egy Hollywood, az 1917 című alkotás és Joker megformálásáért Joaquin Phoenix is.

Komoly reményekkel indulhatott neki az idei Golden Globe-gálának a Netflix, hiszen összesen 34 jelölést kaptak a streaming szolgáltató alkotásai. Olyan filmektől remélhettek díjakat, mint a Martin Scorsese által rendezett Az ír, vagy a Scarlett Johanssonnal és Adam Driverrel készült Házassági történet, míg tévés kategóriában például A korona hozhatta volna az elimseréseket a cégnek. Ehhez képest mindössze két díjat söpörtek be, Olivia Colman, A koronában nyújtott alakításáért kapta a tévés sorozatok között a legjobb színésznő díjat, míg Laura Dern a legjobb női mellékszereplő díjat kapta film kategóriában.

Arányaiban sokkal jobb eredményt ért el az HBO, ami 15 jelölésből 4-et tudott díjra váltani. A legjobb minisorozat nem meglepő módon a Csernobil lett, ami a kritikusok és a nézők között is rendkívül népszerű volt.

Dráma kategóriában az 1917 című háborús film bizonyult a legjobbnak, míg Musical és Vígjáték kategóriában Quentin Tarantino alkotása, a Volt egyszer egy Hollywood nyert. Az ebben nyújtott alakításáért Brad Pitt is kapott egy elismerést (Legjobb férfi mellékszereplő). A legjobb színésznő dráma kategóriában Renée Zellweger lett, míg a legjobb színész a Jokert zseniálisan megformáló Joaquin Phoenix lett.

Az összes jelöltet és díjazottat itt találja.

  • Megosztom