Növelte bevételét a Telenor

Növekvő árbevétel és javuló egy előfizetőre jutó bevételi értékek jellemzik a Telenor Magyarország negyedik negyedévi pénzügyi teljesítményét. Az intenzív kommunikációs kampányoknak és a vonzó kereskedelmi ajánlatoknak köszönhetően 2014 harmadik negyedévéhez képest az előfizetések száma 22 ezerrel emelkedett.

 

A Telenor Magyarország árbevétele immár az egymást követő harmadik negyedévben folyamatosan bővült, ezúttal 4,5 százalékkal, eléve a 41,1 milliárd forintot. A cég Hipernet-ügyfeleinek száma 210 ezerrel haladta meg a 2013 negyedik negyedévi értéket, ami 21 százalékos növekedést jelent.

 

2014 negyedik negyedévében a Telenor ügyfelei kibővült készülékportfólióból válogathattak, új előfizetésükhöz megduplázott Hipernet adatkeretet kaptak, ezen felül a karácsonyi időszakban ingyenes, korlátlan Hipernet-hozzáférést is igénybe vehettek, és még több innovatív, új szolgáltatásra fizethettek elő. December végére a Hipernet a lakosság több mint 86 százaléka számára volt elérhető még gyorsabb letöltési sebességgel, teljesen új ügyfélélményt biztosítva.

 

Tavalyi ambiciózus hálózatfejlesztési projektje keretében a társaság több mint 1000 új bázisállomást létesített. Emellett forradalmi jelentőségű, új mobil pénzügyi megoldást vezetett be, amit a könnyen kezelhető MyWallet mobil alkalmazás és a sokféle előnyt és kedvezményt kombináló Telenor MyCard hitelkártya támogat. A Telenor MyTV előfizetői nagyra értékelték a megújult tartalomszolgáltatások és adatcsomagok bevezetését, amelyek révén már 25 csatorna, köztük az RTL Klub és a TV2 műsoraihoz, és néhány rendkívül népszerű sorozathoz is hozzáférnek.

 

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy 20. évfordulónkat egy forradalmian új mobil pénzügyi megoldással és Hipernet hálózatunk lefedettségének és előfizetői számának bővítésével ünnepelhettük. A Telenornál mindent megteszünk azért, hogy innovatív szolgáltatások bevezetésével, izgalmas megoldásokat kínálhassunk ügyfeleinknek. Egyértelműen az ügyfélközpontúság és az innováció hajtotta és hajtja növekedésünket” – nyilatkozta Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

 

Az EBITDA egyszeri tételek nélküli nominális értéke 1 milliárd forinttal elmaradt az előző évi szinttől a nagyszabású fejlesztési projektek és néhány új, üzleti vonatkozású tevékenység miatt. A IV. negyedévi EBIT alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál, amit az alacsonyabb EBITDA mellett a tavalyi frekvencia-beruházások miatti nagyobb értékcsökkenés és néhány EBITDA alatti egyszeri tétel magyaráz.

 

A tőkeberuházások értéke – a frekvenciaengedélyeket nem számítva – 1 milliárd forinttal lett magasabb a Hipernet hálózat fejlesztése és a kapcsolódó átviteltechnikai beruházások nyomán. Az egy előfizetésre jutó átlagos havi árbevétel összege („blended ARPU” index) az összekapcsolási, a forgalmi és az előfizetésekből származó árbevétel javulása nyomán emelkedett.

  • Megosztom