Nőtt a TV-előfizetések száma

A múlt évben tovább nőtt a tévé előfizetések száma világszerte a Digital TV Research elemzése szerint, amiben főszerepet játszott az IPTV szolgáltatás iránti növekvő igény.

Bár folyamatosan érkeznek a hírek arról, hogy mennyire népszerűek a streaming videószolgáltatások, a hagyományos televíziós piac is tudott erősíteni. A Digital TV Research becslése szerint a múlt évben 16 millióval nőtt a tévé előfizetések száma a vizsgált 138 piacon, és elérte az 1,028 milliárdot.

Az elemzés szerint a fejlődés főként a feltörekvő piacokon tapasztalható növekedésnek volt köszönhető, illetve az IPTV-s megoldás válik egyre népszerűbbé. Ez utóbbi egy év alatt 49 millióval növelte táborát, a múlt év végén már 307 millióan választották ezt a megoldást.

A digitális kábelszolgáltatásra előfizetők száma minimális mértékben, egymillióval csökkent, míg a digitális műholdas szolgáltatást használóké 6 millióval esett vissza.

Az elemzés kitért arra is, hogy az elmúlt egy évtizedben szinte egyeduralkodóvá vált a digitális technológia, míg 2010-ben még csak 380 millióan, addig a múlt évben már 991 millióan választottak valamilyen digitális tévé előfizetést.

  • Megosztom