Női alkotókat támogat a Netflix

A Netflix új kezdeményezésének köszönhetően a Netflix Alapítvány a Kreatív Egyenlőségért öt éven át, évente 20 millió dollárt fektet be a filmes alkotók, tehetségek felkutatására és támogatására világszerte. Ráadásul a közelgő Nőnap alkalmából különleges válogatás is készül, amely a szolgáltató lokalizált, magyar aloldaláról lesz elérhető erős és inspiráló női karakterekkel és női alkotók munkáival.

Az első 5 millió dollárt a feltörekvő női tehetségek megtalálására, képzésére és támogatására fordítja a streaming óriás – jelentette be Bela Bajaria. Ez elsősorban külső szervezetekkel fennálló partnerkapcsolatok, illetve saját kezdeményezésű Netflix programok keretében fog megvalósulni. Ezek közé tartoznak olyan workshopok, amelyek a feltörekvő női írókat és producereket tanítják kreatív elképzeléseik legjobb előadására, illetve olyan lehetőségeket biztosítanak a gyártási folyamatokban, amelyek segítségével a nők első kézből szerezhetnek “tereptapasztalatokat.”

A Netflix különleges válogatással készül a Nemzetközi Nőnapra, kifejezve ezzel támogatását, elköteleződését és csodálatát a nők iránt és ünnepelve a filmipar női alkotóit, tehetségeit, akik munkájuk által inspirálják és nyűgözik le a nézőket. Egy aloldalon olyan alkotások kerülnek reflektorfénybe, mint az első, önerőből milliomossá váló nő története (Madam C.J. Walker: Az önerejéből lett milliomos), és az első profi női baseball játékosok életét bemutató doku (Eltitkolt szerelem), vagy olyan filmek és sorozatok, amelyeket a pályájukat a Netflixen kezdő női rendezők jegyeznek. Többek között ilyen film Az oroszlánszívű, a Mindig csak talán, vagy a Negyvenéves változat is, de az oldalon további címek érhetők el.

  • Megosztom