NMHH döntés – itt a Telekom reakciója

Hálózata védelmében és az ügyfelek forgalmának biztosítására alkalmazta a sebességkorlátozást a Telekom – derül ki a cég közleményéből. A szolgáltatót két mobilinternet-díjcsomag miatt marasztalta el az NMHH.

Ahogyan arról tegnap az mmonline.hu is beszámolt, az internetes forgalom- és eszközkorlátozás miatt augusztusban a hálózatsemlegességi szabályok betartására kötelezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Magyar Telekom Nyrt.-t két mobilinternet-díjcsomagja, a „Net Korlátlan” és a „Korlátlan Net” kapcsán.

Megérkezett a Telekom reakciója a döntésre, a cég közlése szerint az NMHH által kifogásolt, P2P típusú forgalmak sebességbeli korlátozásását saját hálózatának védelmében és az ügyfelek forgalmának biztosítása érdekében alkalmazza a társaság. A korlátozás célja, hogy elősegítse a hálózati kapacitások optimális kihasználását, és biztosítsa, hogy váratlan kiugró forgalom ne rontsa a többi ügyfél számára a szolgáltatásminőséget. A nyílt internet-hozzáférésről szóló európai uniós rendelet (TSM-rendelet) lehetőséget biztosít arra, hogy bizonyos forgalom menedzsment intézkedéseket alkalmazzanak a szolgáltatók.

A végberendezésre vonatkozó korlátozást az ÁSZF-ből már korábban törölte a szolgáltató. A Magyar Telekom közölte azt is, hogy az NMHH határozata ellen határidőre fellebbezést nyújtott be.

  • Megosztom