Nézettség: azért nem csak foci volt a tévében

Az RTL Klub nézettségét kevésbé viselte meg a labdarúgó-világbajnokság. Múlt héten a Fókusz volt a legnézettebb műsoruk, miközben a TV2-nek a Tények hozta a legtöbb nézőt.

Az elmúlt hét legnézettebb meccseiről itt írtunk, ettől a héttől pedig visszatér a megszokott kerékvágásba a nézettségi verseny… Múlt héten az RTL Klub és a TV2 viszonylatában nem történt nagy változás, azaz előbbi közönségarányát kevésbé ingatta meg a labdarúgó-világbajnokság időszaka. Ez szám szerint azt jelenti, hogy az RTL Klub kerek 12 százalékos, a TV2 pedig 5,7 százalékos közönségaránnyal zárta a hetet. Az RTL Klub legerősebb estéje a péntek volt, amikor 15,6 százalékos share-t produkáltak. A TV2-nek szombaton jött ki a legjobban a lépés, amikor a közönségarányuk 9,4 százalékot tett ki. Ugyanakkor az RTL Klub minden este jobb eredményt szállított, mint a fő konkurense.

Annyiból az RTL-es előny nem meglepő, hogy a TV2 eléggé spórolósra vette a nyári szezon eddigi részét. A Tények utáni sávban ismétléseket adnak, miközben az RTL Klub számos saját gyártást tart műsoron ebben az időszakban is.

A focin kívüli műsorok nézettségi toplistáját így a 18-49 éveseknél az RTL Klub tartalmai uralták a múlt héten. A legnézettebbnek a szerdai Fókusz (242 ezer néző) bizonyult, majd a csütörtöki Éjjel-nappal Budapest (209 ezer néző) és a szintén az RTL Klubon műsorra tűzött Varázslótanonc című film (185 ezer) volt a sorrend.

A teljes lakosságos “foci nélküli” nézettségi toplistán kicsit másképp nézett ki az élboly. A TV2 múlt szerdai Tényekje végzett az első helyen (715 ezer néző), majd a szintén szerdai Fókusz (686 ezer néző) és a hétfői Barátok közt epizód (686 ezer néző) következett.

Adatok forrása: RTL / Nielsen Közönségmérés
Megjegyzés: a 18-49 évesekre és a teljes lakosságra vonatkozó adatok magukban foglalják az időeltolásos tévézést is. Amennyiben nem jelezzük egy adatnál a célcsoportot, akkor az a 18-49 évesekre vonatkozik.

  • Megosztom