A Netflixre költözik a száguldó cirkusz

Megállapodtak a Forma-1 tulajdonosai a Netflixszel, a streaming szolgáltató az idei szezonban folyamatosan forgathat majd a versenyek helyszínein. Az anyagból 10 részes dokumentum sorozat készül majd, amit a jövő év elején mutatnak be – írja az m4sport.hu.

A közmédia sportcsatornájának online felületén olvasható beszámoló szerint a film mély bepillantást enged majd a paddockban, a pályán zajló eseményekbe, valamint a sportág kulcsfiguráinak mindennapjaiba. A sorozat producere az a James Gay-Rees lesz, aki 8 évvel ezelőtt az Ayrton Sennáról készült dokumentumfilmjével vált ismertté F1-es berkekben, és aki többek között Diego Maradonáról, Ronaldóról és Amy Whinehouse-ról is készített már dokumentumfilmet.

Az új sorozat forgatása már a téli teszteken elkezdődött, és Ausztráliában is zajlik, ahol éppen a Red Bull és a Haas csapatait filmezik. A stáb valamennyi nagydíjon jelen lesz, de a tervek szerint 10 kiemelt eseményre fognak fókuszálni.

A Netflix-megállapodással a száguldó cirkusz újabb lépést tesz az online média meghódítása felé. 2018-ban az F1 TV-t is útjára indítják (egyelőre kérdéses, pontosan mikor), melynek F1 Pro csatornája a versenyhétvégéken élő közvetítést és kiterjedt szolgáltatásokat kínál, míg az F1 TV Accesen keresztül a FOM 1981-től folyamatosan bővülő videoarchivumának tartalmát is elérhetővé teszik, köztük sok olyan felvétellel, amit eddig még nem láthatott a nagyközönség – derül ki az m4sport.hu összeállításából.

  • Megosztom