Népszerű Budapest

Budapest a 16. a nemzetközi konferenciahelyszínek globális ranglistáján, ezzel a múlt évhez képest 3 helyet javított a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint. A magyar főváros olyan helyszíneket előzött meg, mint Róma, Hongkong vagy Isztambul.

 

A Nemzetközi Konferenciák és Kongresszusok Szövetsége (International Congress and Convention Association – ICCA) május 8-án publikálta 2016-os statisztikai összefoglalóját, mely szerint a magyar főváros olyan városokat utasított maga mögé, mint például Róma, Edinburgh, Stockholm, Hongkong vagy Isztambul. Az ICCA közel 12 300 szakmai rendezvényt regisztrált 2016-ban a világon. A lista alapján a városokat tekintve a legtöbb eseményt Párizsban szervezték, a második helyen Bécs áll, míg a harmadik Barcelona – idézi az MTI a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményét.

 

Országos bontásban vizsgálva az adatokat a legtöbb rendezvényt az Amerikai Egyesült Államokban szervezték, míg a rangsor második helyén Németország, a harmadikon pedig az Egyesült Királyság áll. Magyarország a 33. a rangsorban, ami szintén 3 hellyel jobb, mint egy éve.

 

A kontinensek versenyében a legkedveltebb konferenciahelyszín Európa, ahol az események több mint fele zajlott. Európát az Ázsia- és Közel-Kelet régió, valamint Latin- és Észak-Amerika követi.

  • Megosztom