Népszava: megvan az új tulajdonos

Egy lichtensteini székhelyű társaság, a XXI Century Invest AG vette meg a Népszava napilapot, valamint a Geomédia csoport teljes médiaportfólióját. Az új tulajdonos közlése szerint az operatív és szakmai irányítás marad a Geomédia magyar menedzsmentjénél.

 

A Geomédia portfóliójába tartozik még a Szabad Föld és a Vasárnapi Hírek, illetve több magazin. A tranzakció a befektetésre létrehozandó projektcég, a XXI Century Invest AG bejegyzésével zárul le.

 

A XXI Century Invest AG külföldi magánszemélyek érdekeltsége, akik Kelet-Közép-Európában többféle befektetés tulajdonosai. A Geomédia lapjaiba és a Népszavába történő beruházásra olyan pénzügyi invesztícióként tekint a cég, amellyel kifejezi elkötelezettségét a médiaportfólió fejlesztésére, egyben a közéleti lapok szellemiségének megőrzésére. Éppen ezért semmilyen politikai érdek vagy akarat nem lesz befolyással a szerkesztőségi tartalmakra – hangsúlyozza közleményében az új tulajdonos.

 

A XXI Century Invest AG az újonnan megszerzett médiaportfóliójának fejlesztéséhez szükséges – a vételárat jócskán meghaladó – pénzügyi forrásokat biztosítani képes. A médiaportfólió operatív és szakmai irányítását a jövőben is a Geomédia magyar menedzsmentje gyakorolja.

 

Az mmonline.hu úgy tudja, hogy a tervek között szerepel a Népszava szerkesztőségének megerősítése, és elképzelhető, hogy a megszűnt Népszabadság munkatársai közül is toboroznak majd. A hvg.hu információi szerint a Geomédiát megvásárló cég Jürg Marquardhoz köthető.

  • Megosztom