Népszabadság: tovább küzdenek

Elmaradt tegnap az egyeztetés a Mediaworks képviselői és a Népszabadság főszerkesztője között, amit az érintettek más-más okokkal indokoltak. A munkavállalói képviselet és a kiadó közötti egyeztetést folytatják, Murányi András pedig a helyzetük megoldására egy javaslatot állított össze. Pető Péter, a Népszabadság főszerkesztő-helyettese egy tegnap esti rendezvényen azt mondta, hogy nem valószínű, hogy újra megjelenik a nyomtatott Népszabadság.

 

Kisebb nyilatkozatháború alakult ki tegnap a Népszabadság kapcsán, a lapot egészen a múlt hétig kiadó Mediaworks szerint a főszerkesztő lemondta a keddre tervezett egyeztetést a lehetséges akvizícióról. Murányi András ezzel szemben úgy reagált, hogy a szerkesztőség “meglepetéssel értesült a Mediaworks közleményéről”, mert kedden a cég vezetőségével és tulajdonosával tudatta: a tárgyalások megkezdésének szükséges feltétele, hogy rendezzék a lap bizonytalanságban tartott munkavállalóinak helyzetét – írja beszámolójában az MTI.

 

Murányi András hangsúlyozta, az ajánlat kiküldésekor a szerkesztőség nem tudott a Népszabadság védjegyeire bejegyzett jelzálogról, s jelezte, a tárgyalás alapfeltétele az is, hogy a Mediaworks ismertesse, eladás esetén milyen módon tudja tehermentesíteni a védjegyeket. A munkavállalók helyzetének haladéktalan megoldására vonatkozó javaslatát még kedd este elküldi a tulajdonosnak – írta.

 

A Mediaworks tegnap egyeztetett a lap jövőjével kapcsolatban a munkavállalói érdekképviseletekkel is, és a felek megállapodtak a konzultáció folytatásának módjában – írta közleményében a kiadó.

 

Tegnap este Pető Péter, a Népszabadság főszerkesztő-helyettese az ELTE Média tanszékén vett részt egy beszélgetésen, ami a lapról, illetve a magyar médiapiacról szólt. A rendezvény végén Pető Péter a 444.hu beszámolója szerint úgy fogalmazott: „arra kevés esély van, hogy ebben a formában működtessenek valamit, ha a Népszabadság nem jelenik meg többet. Márpedig úgy néz ki, hogy a Népszabadság nem jelenik meg többet”.

  • Megosztom