Külföldi befektetővel folytathatja a Népszabadság szerkesztősége

Külföldi befektetővel tárgyaltak az október elején bezárt Népszabadság munkatársai, legkorábban márciusban indulhat el a szerkesztőség tagjaira építő új kiadvány – többek között erről beszélt Murány András, a lap utolsó főszerkesztője a RadioQ KeljFelJancsi! című műsorában ma reggel. A Mediaworks-öt átvevő Opimus Press Zrt. által kinevezett menedzsment eddig nem kereste a főszerkesztőt a Népszabadság újraindítása kapcsán.

 

Legkorábban márciusban indulhat el egy olyan sajtótermék, ami a Népszabadság szerkesztőségének munkatársaira épít – jelezte Murányi András, a lap utolsó főszerkesztője a RadioQ-nak adott interjúban. Mint elmondta, számos egyeztetésen vett részt a lap október 8-i bezárását követően, és ezek egyikén fogalmazódott meg egy olyan elképzelés, amelyhez volt jelentkező befektetési ajánlattal. Murányi András elmondta azt is, hogy külföldi jelentkezőről van szó, akinek már elküldték az üzleti tervet. Ha arra kapnak visszajelzést, akkor tudnak tovább dolgozni az új kiadvány beindításán, azonban mindenképpen hónapokig tarthat ez a folyamat, ezért a Népszabadság főszerkesztője márciust jelölte meg valószínű indulási időpontként.

 

Murányi András azt is jelezte, hogy ha olyan működési formában folytatja a Népszabadság csapata, ami elsősorban online megjelenést jelent és kevesebb munkavállalót érint, mint amennyien a lapnál a bezárás előtt dolgoztak, akkor nem kíván főszerkesztőként részt venni abban a projektben. Elmondta azt is, hogy két-három hét múlva lehet további konkrétumokat tudni az új kiadvány sorsáról.

 

Murányi András az interjúban közölte azt is, hogy gyakorlatilag nem lát esélyt arra, hogy a Népszabadság abban a formában, ahogy volt újrainduljon. Elmondása szerint a Mediaworks új menedzsmentje – a tulajdonos Opimus Press Zrt. Liszkay Gábort nevezte ki elnök-vezérigazgatónak – nem kereste meg a lap újraindításával kapcsolatos tárgyalások kapcsán. A váltáskor kiadott közleményben még kiemelt fontosságúnak nevezte ezt a kérdést az új tulajdonos.

 

A 444.hu beszámolója szerint folyamatosan érkeznek a Népszabadság munkatársai a Mediaworks új, Bécsi úton található központjába a távozásuk feltételeiről tárgyalni. A portál tájékoztatása szerint péntek délutánra nagyjából a lap 30 korábbi dolgozójától váltak meg közös megegyezéssel, és egy-két héten belül a 70-80 fős állomány döntő része távozhat.

  • Megosztom