Nemzetközi piacra lép a CPI

Átütő siker, hogy a Moody’s elsőre Baa3 hosszú távú kibocsátói értékelést adott a CPI Property Groupnak, és a cég kötvényprogramjának. A befektetési értékelés megszerzésének köszönhetően a cég nemzetközi piacokra léphet. A CPI Property Group kötvényei a dublini értéktőzsdén kerülnek kibocsátásra, első körben az európai piacok és intézményi befektetők részére, legfeljebb 1,25 milliárd Euró értékben.

 

Történelmi mérföldkő ez a cég életében – állítja Martin Nemecek, a CPI Property Group vezérigazgatója, aki szerint az értékelés megszerzése tapasztalt menedzsment csapatuk szorgalmas munkájának köszönhető, amelyet alapító részvényesünk erős támogatása biztosított. A stabil piaci pozíció az átgondolt menedzsment döntések, a növekvő portfólió értékek, a bérleti díjból származó hozamok folyamatos növekedésének és az adósságszolgálati költségek csökkenésének eredménye.

 

A CPI Property Group új, európai középtávú kötvényei a dublini értéktőzsdén kerülnek kibocsátásra. A cég a teljes kötvényprogram megvalósításával a Deutsche Bankot, az SG CIB-et, az UniCreditet és a UBS Investment Bankot bízta meg.

 

A társaság a megemelt tőke megközelítőleg felét első helyre sorolt adósságok törlesztésére fordítja, a tőke további részét meglévő portfólióra, meghatározott ingatlanok – elsősorban bevásárlóközpontok – átépítésére és modernizációjára, a fennmaradó összegeket új akvizíciók során használják fel.


Tags: ,

  • Megosztom