Nemzetközi piacra készít sorozatot a ContentLab&Factory

A HA-LCI című 6 részes minisorozat a XX. század történelmének egy máig tisztázatlan eseményéről, a bejrúti légikatasztrófáról szól. A széria lesz a ContentLab&Factory első, nemzetközi piacra készülő koprodukciója.

A ContentLab&Factory megszerezte a nagyszabású sorozat alapjául szolgáló történet jogait és a megvalósítás tekintetében előrehaladott tárgyalásokat folytat több jelentős külföldi partnerrel.

A Malév 240-es, Budapest-Bejrút járata 1975. szeptember 30-án helyi idő szerint 3.45-kor, nyolc perccel a bejrúti reptérre való leszállás előtt, eddig ismeretlen okból felrobbant és a tengerben zuhant. A gépnek 50 utasa volt, köztük egy magyar, és 10 főnyi személyzet. Mindenki életét vesztette. A fekete doboz hivatalosan a mai napig a tenger mélyén nyugszik a roncsokkal együtt.

A sorozat a katasztrófát követő nyomozás eseményeit dolgozza fel a magyar titkosszolgálat egyik vezetője és a Malév ügyeletes forgalmi tisztviselője izgalmaktól cseppet sem mentes történetét követve. A sorozat nézői előtt mindeközben feltárulnak a 70-es évek szocialista rendszerének rejtelmei, a magyar és az orosz titkosszolgálatok rejtélyes kapcsolata, valamint a keleti blokk országainak a Palesztin Felszabadítási Szervezettel folytatott katonai együttműködése.

A 6 epizódra tervezett sorozatot olyan szakemberek jegyzik, mint Kapitány Iván rendező-operatőr, Kapitány-Diószegi Judit és Boris Mihály vezető producerek, Odze György, Köbli Norbert és Veres Attila forgatókönyvírók.

„Évek óta foglalkoztat minket ez a téma. A HA-LCI – ami egyébként a repülőgép oldalán lévő jelzés – egyszerre a magyar történelem egy fel nem tárt darabja, és számtalan izgalmas emberi, politikai szállal teli történet. Egy valódi krimi bontakozik ki a szemünk előtt” – tette hozzá Kapitány Iván, a sorozat rendezője.

A minisorozat fejlesztése a járványhelyzet alatt is nagy erőkkel zajlik, a gyártás megkezdését azonban a pandémiás helyzet alakulását figyelembe véve jelöli ki a gyártó cég.

A ContentLab&Facctory nevéhez olyan sorozatok fűződnek, mint A mi kis falunk, a Korhatáros szerelem vagy a Drága örökösök.

  • Megosztom