Nemzetközi díjat nyert a magyar startup

A Central European Startup Awards-on (CESA) a magyar indulók közül három cég kapott elismerést, s közülük a Best Smart City Solution kategóriában a Parkl bizonyult a legjobbnak. A magyar mobilapplikáció forradalmasította a zárt téri és utcai parkolást, emellett idén már az elektromos töltés is bekerült a szolgáltatásaik közé. A díjjal nem csupán az első regionális győzelmét szerezte meg a 100.000 applikáció letöltést jegyző cég, hanem ezzel jelölést szereztek a Global Startup Awardson.

A Global Startup Awards a világ legjelentősebb startup versenye, mely három kontinensen díjazza a mintegy 60 országból érkező pályázatokat. A rendezvény missziója, hogy az országhatárok lebontásával kapcsolja össze és ünnepelje a folyamatosan fejlődő startup ökoszisztémát.

A Central European Startup Awards-nak évek óta célja, hogy teljes képet kapjunk a közeli országok startup ökoszisztémájáról, azaz a startup vállalkozásokról, befektetőkről, coworking irodákról, akcelerátor programokról, így megteremtették ehhez a megfelelő platformot egy régiós szintű konferenciával egybe kötött verseny keretein belül. Ezáltal lehetőség nyílt, hogy hozzájáruljanak a kapcsolatok kiépítéséhez és a technológiai innovációk megismertetéséhez.

„Hiszünk abban, hogy a technológiai fejlődést támogathatjuk azáltal, hogy összekötjük a legizgalmasabb fejlesztéseket és a teljes startup ökoszisztémát.” – nyilatkozta Kovács Péter, CEO, CESAwards.

Múlt hét csütörtökön ki is osztották a megérdemelt díjakat, a díjátadón 10 ország nemzeti győztesei vettek részt. Az idei döntőben három magyar, innovatív megoldás is győzelmet szerzett.

A legjobb Best Smart City Solution győztese: a Parkl

A két éve berobbant és rendkívül népszerű Parkl lett a Best Smart City Solution kategória győztese. A magyar fejlesztés egyszerűbbé tette a budapesti parkolást, valamint az eddig kihasználatlan parkolóhelyekre is megoldást nyújtott. A díj mellett a cég azt is ünnepli idén novemberben, hogy az applikációt letöltők száma elérte a bűvös 100.000-et.

„Számunkra a díj egy nagyon pozitív visszajelzés, hogy jó irányba haladunk a szolgáltatásunkkal és sikerült egy regionális szinten is elismert megoldást létrehoznunk. 3 éve még kizárólag zárt téri parkolók digitalizációjával foglalkoztunk, de azóta sikerült több új funkciót is becsatolnunk a rendszerünkbe, mint a közterületi parkolás, elektromos töltés és a Business megoldások cégek számára. A díj elnyerésével még több motivációt és lendületet kaptunk a szolgáltatásunk további fejlesztéséhez” – Magyar Balázs, Business Development Manager, Parkl

A regionális döntőben aratott sikerek után nemsokára nemzetközi porondon tud majd bizonyítani a folyamatosan fejlődő, már a jövő elektromos autóinak töltést is biztosító, parkolást segítő alkalmazás.

  • Megosztom