Nem tetszik nekik a SZÉP Kártya

A Fürdőszövetség megint kritizálta a Széchenyi Pihenőkártya átjárhatatlan alszámláit, ami hátrányos a hazai termál- és strandfürdők számára.

A Magyar Fürdőszövetség a héten tartotta éves közgyűlését. Ezen elhangzott többek között az is, hogy tavaly alapvetően jó évet zártak a hazai fürdők, hiszen több mint két százalékkal emelkedett a látogatószámuk. Az árbevétel emelkedése pedig meghaladta a hét százalékot. Vancsura Miklós, a szövetség ügyvezető elnöke viszont azt is hozzátette mindehhez, hogy elsősorban a kedvező időjárásnak köszönhető a növekedés. Másrészt pedig annak, hogy jó néhány termálfürdőben tavaly zárultak le a fejlesztések. Az elnök ezen az alkalmon is megemlítette azt, amit már jó egy éve sérelmeznek, hogy hátrányos számukra az üdülési csekket váltó cafeteria-elem, a SZÉP Kártya rendszere. Ebben ugyanis az alszámlák között nincs átjárhatóság, a kártyatulajdonosok csak a szabadidő alszámla terhére válthatnak fürdőbelépőt.

A szövetség számításai szerint ez jelentős bevételkiesést okoz nekik az üdülési csekkes rendszerhez képest. Ettől függetlenül a SZÉP Kártya fürdőkben történő elfogadásával nincs gond. Lényegében minden jelentősebb hazai fürdőben lehet fizetni a Széchenyi Pihenőkártyával, csak néhány kisebb, jellemzően szezonálisan üzemelő létesítményben nincs erre mód.

  • Megosztom