Nem folytatja a hvg.hu főszerkesztője

Nem tér vissza a hvg.hu főszerkesztője, Neizer Anita a kiadványhoz a tavaly megkezdett szülési szabadságáról – tudta meg a 24.hu. A bajai videós botrányt követően a hvg.hu szerkesztőségének élére kinevezett vezető új kihívásokat keres.

 

A távozásról szóló információt Neizer Anita a 24.hu megkeresésére megerősítette. A portálnak azt is elmondta, hogy barátsággal válik el a HVG-től, és döntése hátterében az van, hogy úgy érezte, új kihívások után kell néznie.

 

Neizer Anitát az elhíresült bajai videós botrány után először 2013-ban megbízott főszerkesztőnek, majd 2014-ben állandó főszerkesztőnek nevezték ki a hvg.hu-nál. Ezt követően a kiadó működési struktúrája átalakult, mivel összevonták a HVG Hetilap és a hvg.hu szerkesztőségét. Úgy volt, hogy Sztaniszláv András lesz az összevonás után a közös főszerkesztő, de végül a kinevezését megakadályozta a szerkesztőség arra hivatkozva, hogy az egyébként elismert nemzetközi kommunikációs szakember a Simon-ügyben kompromittált, 2014-ben rejtélyes körülmények közt meghalt Welsz Tamásnak 2009-ben eladta egy limuzinos cégét.

 

A HVG a botrány után nem talált főszerkesztőt, ezért Neizer továbbra is első számú vezetője maradt a portálnak, egészen szülési szabadsága kezdetéig. A hvg.hu-t Neizer 2016-ban megkezdett születési szabadsága óta Nagy Iván felelős szerkesztő irányítja, aki korábban Neizer helyettese volt – írja összeállításában a 24.hu.

 

A hvg.hu a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) auditált adatai alapján 2017 júliusában kilencedik leglátogatottabb portál volt a DKT által mért oldalak között a maga havi 1,87 milliós egyedi látogatói táborával.

  • Megosztom