Nem lesz idén Arany Penge és M+ lista

A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) széleskörű iparági egyeztetéseket követően úgy döntött, hogy a vírushelyzetre való tekintettel 2020-ban nem rendezi meg az Arany Penge Kreatív Fesztivált. A szövetség társszervezőjével, a Kreatív Magazinnal egyetértésben azt is bejelentette, hogy a 2020-as évre nem adják ki az ügynökségeket szakmai versenyeken elért eredmények alapján rangsoroló M+listát sem.

A 2020-ban megrendezésre kerülő hazai és nemzetközi versenyeken nyert díjak így idei rangsor hiányában nem gyűjtenek M+lista pontokat – derül ki a MAKSZ közleményéből. Az idei évben a listán szereplő hazai Arany Penge és Lollipop mellett, nem kerül megrendezésre a Cannes Lions, a Clio Awards és a LIA sem, továbbá nincs végleges döntés a hazai Effie, az ADCE, az Eurobest és a Golden Drum megrendezéséről.

A kizárólag kommunikációs ügynökségeket tömörítő szövetség indoklása szerint ebben a rendkívül nehéz időszakban az, hogy az iparág számos szereplője önhibáján kívül elvesztve bevételét nem engedheti meg magának a versenyzést, a nemzetközi hálózathoz tartozók többsége pedig központilag nem nevezhet idén, egyenlőtlen versenyhelyzetet teremtene mind a Pengén, mind a 2020-as listán. A MAKSZ döntésével az egyenlő esélyek mellett, a tolerancia és az összefogás fontosságára, a károk enyhítésében az ügyfelek és egymás támogatására szeretné felhívni a szakma figyelmét.

  • Megosztom