Nem állt le a fejlesztésekkel a SPAR

Kistarcsán új SPAR áruházat vehettek birtokba a vásárlók, további öt városban pedig komoly fejlesztést hajtott végre novemberben a vállalat. Összesen több mint 1,7 milliárd forintot fordított a SPAR a beruházásokra, amelyek során nemcsak a vonzó belső kialakítást, hanem az energiatakarékos megoldásokat is szem előtt tartották.

„Folyamatosan nő a vásárlóerő az ország különböző pontjain, ezért üzletfejlesztési koncepciónk fókuszában az új üzletek megnyitása és a régebbiek felújítása áll. A visszajelzések azt mutatják, hogy a modernizált, új szolgáltatásokkal felszerelt boltjaink népszerűbbek a vásárlóink körében. Az elmúlt három évben jelentős beruházásokat hajtott végre a SPAR országszerte. Az év végéhez közeledve lassan minden idei célkitűzésünket teljesítjük: a 2017-es 23 milliárdnyi fejlesztés forrásunk nagy részét már felhasználtuk. Novemberben Budapesten, Szeghalmon, Mezőtúron, Debrecenben, valamint Kistarcsán valósítottunk meg sikeres beruházást. Utóbbi két városban új áruházakat nyitottunk, a fővárosban pedig két régebbi üzletet is érintett a mostani fejlesztési ciklus” – hangsúlyozta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A kistarcsai új SPAR szupermarket beruházási értéke megközelítette a 300 millió forintot. A kivitelezés során az eladóteret, a kiszolgálópultot, a látványpékséget, a grillpultot és a salátabárt is az aktuális belsőépítészeti irányvonalnak megfelelően alakították ki. A nagyméretű üvegfelületek pedig kiváló beláthatóságot biztosítanak. Mivel a közelben egy kórház is található, így a vásárlók az egészségügyi intézmény felől nyitott másik bejáraton keresztül is megközelíthetik az eladóteret.

A debreceni, Derék utcában található SPAR fejlesztése 364 millió forintba került. Itt a megújult, az álmennyezet megemelésével tágasabbnak ható eladótérbe látványpékség és grillpult is került. A boltberendezés szintén a SPAR új koncepcióját követi, az épület homlokzatát nagyméretű üvegfelületekkel tették modern megjelenésűvé. Ezen kívül az áruház parkolója is újjáépült.

Megújult a szeghalmi SPAR üzlet is. Erre mintegy 230 millió forintot fordított a vállalat. Az eladóteret újrarendezték, benne látványpékséget és grillpultot alakítottak ki. A zöldséges részleg és a pékség új bútorokat kapott, és új kasszabútorokat is beépítettek. Ezeken kívül grillsütő, és salátabár került az üzletbe.

Hasonló fejlesztést hajtottak végre 373 millió forintból a mezőtúri SPAR áruházon, amely ezt kővetően nagyobb eladóterületen várja a vásárlókat. Az eladótér elrendezése itt is a legújabb koncepciót követi: a bejáratnál a zöldség-gyümölcs osztály fogadja a vásárlókat, ahonnan a pékáru részlegen át jutunk el a csemegepultig. Új arculatot kapott a kiszolgálópult, ezen kívül látványpékséget, grillpultot alakítottak ki. Az üzlet bejáratát áthelyezték az épület sarkára, így kedvezőbb lett a megközelíthetősége. Ezzel a homlokzati megjelenés is teljesen megújult. A modernizált bútorok és energetikai berendezések mellé mozgásérzékelős automata beengedő kaput is felszereltek a kivitelezők.

A SPAR két budapesti helyszínen is fontos beruházást hajtott végre novemberre. A 21. kerületben, a Szabadság utca 20. szám alatti üzletére 230 millió forintot költött az üzletlánc. Itt újdonságként kiszolgálópultot és látványpékséget kapott az üzlet, amely a volt húsbolt területét felhasználva mintegy 20 százalékkal tágasabb és jóval modernebb eladótérrel nyitott ki vásárlói előtt.

A 12. kerület, Böszörményi úti szupermarket modernizálása 218 millió forintba került. A belsőépítészetileg megújult eladótérbe újdonságként csemege-kiszolgálópult és nagyobb grillpult került. A pékáru részleget új, korszerű bútorokkal rendezték be, valamint új kasszabútorokat szereztek be az üzletnek.

„A SPAR törekvése az, hogy a beruházások során ne csak az üzleteink külső-belső tere újuljon meg, hanem takarékosabbak is legyenek energetikai szempontból. Ezért minden üzletünket korszerű LED lámpákkal világítjuk meg, az újonnan beszerelt gépészeti, illetve hűtőberendezések pedig lényegesen kevesebbet fogyasztanak, mint korábban” – tette hozzá Maczelka Márk.

  • Megosztom