Neizer Anita a hvg.hu főszerkesztője

Január elsejétől az addig megbízott főszerkesztőként tevékenykedő Neizer Anita lett a hvg.hu főszerkesztője. Neizer 2011 júniusa óta dolgozik főszerkesztő-helyettesként, október közepétől pedig megbízott főszerkesztő volt.

 

Neizer Anita a folytonosságot képviseli a szájt irányvonala tekintetében, de egyben új lendületet is szeretne vinni az immár több mint 350 ezres napi látogatottságú hírportál életébe – olvasható a hvg.hu-n. Célja, hogy a portál az elmúlt két és fél évben megszerzett pozícióját tovább erősítve meghatározó szereplő legyen a hírpiacon. A gazdasági és politikai tartalmakon túl a nem közéleti témák (mint például a tech, kultúra, életmód) is nagy hangsúlyt kapnak.

 

A portál a jövőben is innovatív tartalmi és technikai megoldásokkal jelentkezik majd. Az olvasói szokások változását, és a felhasználók kényelmi szempontjait figyelembe véve tovább erősíti a mobilos és táblagépes jelenlétet.

 

Gavra Gábor, a hvg.hu előző főszerkesztője 2013. október 23-án távozott pozíciójából, a hamis bajai videófelvétel ügye miatt. „A HVG Kiadó Zrt. vezetése elfogadta Gavra Gábor, a hvg.hu főszerkesztőjének lemondását, mivel a bajai videófelvétel kezelésével, megjelentetésének körülményeivel súlyosan megsértette az 1979 óta megjelenő HVG alapértékeit, különös tekintettel a függetlenségre és a pártatlan tájékoztatásra, veszélyeztetve ezzel a HVG három és fél évtized alatt kivívott jó hírét” – közölte akkor a lap kiadója.

  • Megosztom