Negyedmilliót hozott a Lenovo jótékonysági meccse

A Lenovo Magyarország által szponzorált Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia idei versenysorozatának egyik állomásaként október 20-án jótékonysági CS:GO meccs keretein belül az Öregfiúk válogatottja mérte össze tudását az öt fős Ladies csapat ellen. A mérkőzés eredményét tekintve a Jet Pack, kuLi, Cobain, KODIAK, ziTi ötös végül alulmaradt a Nina, Leyla, smuci, rchl és nylon felállású csapattal szemben.

A meccseket a Magyar Esport TV Twitch csatornán lehetett élőben követni, az adás ideje alatt befolyt összes felajánlás pedig jótékony célt szolgált: az életveszélyesen beteg gyerekek egy-egy kívánságát teljesítő Csodalámpa Alapítvány kapta meg. Az első 100.000 Ft adományt a Lenovo Magyarország ajánlotta fel, az adakozók pedig ennek több, mint másfélszeresét, 168 ezer forintot gyűjtöttek össze. Így összesen 268.000 forint segítséget kaphatott a Csodalámpa Alapítvány.

“Szerintem a showmatch jól sikerült, hiszen szoros és izgalmas meccseket játszottunk. Az más kérdés, hogy a lányok mind a három pályát megnyerték, aminek mi öregfiúk természetesen nem nagyon örültünk, de ez van, ha az ellenfél jobban lő. A nézőknek és persze az Esport1-nek pedig nagyon köszönjük, hogy összegyűlhetett ez a több mint negyed millió forint, amit a Csodalámpa Alapítvány beteg gyerekek kívánságainak teljesítésére használ majd fel.” – nyilatkozta Mezei “Cobain” Péter a meccs után.

A Legion Honvéd Esport Akadémiával a Lenovo idén februárban indította el Legion Honvéd Series versenysorozatát, amelynek keretében havi-kéthavi rendszerességgel szervez eSport versenyeket. A Legion Honvéd Series első állomásaként öregfiúk gálameccseket rendeztek négy veterán csapat meghívásával.

  • Megosztom