Ne legyen mindenki túl éhes

A legnagyobb kábelszolgáltatók szerint tárgyalni kell a nagy tévék által tervezett díjakról, de volt aki azt mondta: ne legyen mindenki túl éhes.

 

Az RTL Klub és a TV2 is díjat kérne műsorai továbbításáért a kábelszolgáltatóktól. Erre legkorábban 2015-től kerülne sor terveik szerint.

 

A kábelszolgáltatók szerint nincs igazán mód arra, hogy plusz pénzt kérjenek az RTL Klubért vagy a TV2-ért, midez inkabb csak úgy képzelhető el, hogy például az RTL kábeles csatornaportfólióján belül átcsoportosítják az egyes díjakat. De nem fizetnek osszességében többet.

 

A Média Platform konferencián Tarr Janos, a Tarr Kft. ügyvezető igazgatója úgy vélte, valószínűleg lehet jó, működőképes modellt kialakitani, de ne legyen mindenki túl éhes. Záprel Zsolt, a UPC marketingigazgatója szerint az a jó tartalom, amire igény van, az ő céljuk pedig az, hogy minél gazdaságosabban juttassák el ezeket a fogyasztóhoz, és az meg úgyis kiderül, hogy a fogyasztó hajlandó-e többet fizetni vagy sem.

 

Rajki Annamária, a Magyar Telekom média és tartalom menedzsment igazgatója elmondta, ahogy eddig is, továbbra is az a lényeg, hogy partnerségi megállapodások mellett működjenek együtt. Jelezte: nyitott, hogy tárgyaljanak arról, a fogyasztó mit is szeretne. Rajki Annamária hangsúlyozta, hogy fontos kérdés az is, ki tudnak-e alakítani olyan modellváltást, hogy mindenki komfortosan érezze magát.

  • Megosztom