Naponta ötven sms-t küld egy amerikai tini

Egy felnőtt napi 10, míg egy fiatal mintegy 50 db sms-t küld naponta az Egyesült Államokban. Aki sokat sms-ezik, az telefonálni is többet szokott, mint az átlag, sőt a telefon biztonságot is nyújt tulajdonosának.

A mobiltelefonnal rendelkező amerikaiak mintegy 72 százaléka sms-ezett az elmúlt 9 hónapban készülékén, áll a Pewresearch friss kutatásában. Tavaly ez az arány még mindössze 65 százalékos volt. A felnőttek átlagban napi 10 sms-t váltanak, míg a 12-17 éves korosztály körében ez a szám eléri az ötvenet. Ennek ellenére a felnőttek körében is akad 5 százalék, akik naponta több mint 200, illetve havonta több mint 6 ezer sms-t küldenek telefonjukról. A fiatalok között 15 százalékos azok aránya, kik elérik a 200 sms/napos mennyiséget.

A kutatás arra is rámutatott, hogy azok a felhasználók, akik sok üzenetet küldenek telefonjukról beszélgetésre is sűrűbben használják készüléküket. Azaz, ha valaki kevés sms-t küld, az nem kompenzálja mindezt telefonálással. A mobiltelefont változatlanul a legtöbben telefonálásra használják, átlagosan öt hívást bonyolítanak ilyen formában a felhasználók. Az amerikaiak 91 százaléka érzi úgy, hogy mobilja – amellett, hogy kapcsolatot tud tartani barátaival és szeretteivel – biztonságot nyújt számára.

  • Megosztom