Nagyvállalatoknak kedvez a HMD legújabb szolgáltatása

A HMD Global elindította első nagyvállalati mobilmenedzsment megoldását, melyet az IoT és nagyvállalati flottával rendelkező ügyfelek értékelni fognak. A Nokia okostelefonok, a HMD Connect Pro roaming szolgáltatás és a HMD Enable Pro együttes használatával egyetlen forrásból megoldható a rugalmas felhasználókezelés, készülékaktiválás és -menedzsment.

A HMD Enable Pro elsősorban azoknak a nagyvállalatoknak készült, melyek okostelefonokat adnak az alkalmazottaknak és igénylik a távoli mobilmenedzsment kényelmét. A sok készülék beállítása és karbantartása, az érintés nélküli alkalmazásmenedzsment és biztonsági szabályrendszer beállítás, illetve az alkalmazáshasználati engedélyek és tiltások egyetlen webes konzolról elérhetők.

A legújabb Android Enterprise lehetőségeire építve a HMD Enable Pro időtálló szolgáltatás: a fejlesztés során a távoli mobilmenedzsment egyszerűsítése, gyors megtanulhatósága volt a cél. A szolgáltatást úgy alakítottuk ki, hogy azok a cégek is csatlakozhassanak, melyek korábban nem használtak mobilmenedzsment eszközöket. A konzol szinte bármilyen böngészőből használható, így a Chrome, a Firefox és a Safari is ellenőrzött, helyes működést garantál. A különböző útmutatók és tippek segítenek a felhasználónak hogy könnyedén, jól érthetően állítsa be a biztonsági szabályokat a készülékeken. Az új eszközök első indítása és konfigurálása is problémamentes a QR kóddal és érintésmentesen végezhető folyamatnak köszönhetően. A céges flotta állapotának vizsgálatát segíti a konzolon elérhető Eszközök menüpont, melyben minden fontosabb adat megtalálható az egyes készülékekről.

A HMD Enable Pro bevezetésével a vállalatok számára nyújtott megoldások teljessé váltak: a Nokia okostelefonok, a különböző kiegészítők, a Nokia okostelefonok életciklus-szolgáltatása, a HMD csatlakozási megoldásai és a nagyvállalati mobilmenedzsment együttesen a központosított eszközkezelés, a kapcsolódási és hardveres megoldások egyetlen helyről történő beszerzését teszi lehetővé, ezzel is egyszerűsítve a folyamatokat és garantálva a hatékony támogatást. Az extra biztonság érdekében az ügyfelek igénybe vehetik az Android SafetyNet szolgáltatást is, melyen keresztül gyorsan megtalálhatók azok az eszközök, melyek esetlegesen veszélyeztetettek a támadásokkal szemben.

A telepíthető Nokia Telefon OEM Konfigurációs alkalmazással további speciális menedzsmenteszközök érhetők el, mint a kijelző- és tartózkodási beállítások. Az Enterprise API-val együtt használva (a Nokia 2.4-től elérhető) az új OEM Konfigurációs app abban is támogatja a nagyvállalatokat, hogy maguk döntsenek a szoftver- és alkalmazásfrissítésekről, több időt hagyva a tesztelésre, amennyiben a cég erre tart igényt, miközben a vállalati flotta frissítései még átláthatóbbak, mint valaha.

  • Megosztom