Nagyot nőtt a netszolgáltatók bevétele

Az első negyedévben 53 milliárd forint volt Magyarországon az internetszolgáltatásból származó nettó árbevétel, ez 12 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit – írja a Világgazdaság a KSH adatai alapján. Március végén már 8,9 millió netelőfizetés volt az országban.

 

Az internetszolgáltatásokból származó árbevétel 42 százaléka a mobilinternetes előfizetésekből származott, ami 23 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Idén január–márciusban az internet-előfizetésekből származó nettó árbevételből a széles sávú, vezetékes (kábeltévés, optikai és xDSL-előfizetés együtt) internetszolgáltatások árbevételének – 26 milliárd forint – aránya 49 százalék volt, ez 3,4 százalékponttal csökkent egy év alatt – derül ki a Világgazdaság összeállításából.

 

Az üzleti napilap írása szerint az akciók és a díjak mérséklődése ellenére az árbevétel változása követte az előfizetésszám dinamikus bővülését. A statisztikai adatok szerint 2017 első negyedévének végére 8,9 millióra nőtt az internet-előfizetések száma, ennek 68 százaléka mobilinternet-előfizetés volt.

 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2017 első negyedévének végén a vezetékes előfizetések 23 százaléka a két Mbit/s alatti, 31 százaléka a tíz és harminc Mbit/s közötti garantált sávszélességi tartományba tartozott. A kiemelkedően gyors sebességet biztosító tartományok – legalább 30 Mbit/s – az előfizetések 23 százalékát foglalták magukba – írja a Világgazdaság.

  • Megosztom