Nagyot ment a Netflix a Golden Globe-on

Tíz díjat söpört be a Netflix az idén az online térben megtartott Golden Globe gálán, A korona és A vezércsel is hozott díjakat a streaming szolgáltatónak. Két elismerés jutott a Borat folytatásának is, Chloé Zhao pedig első női rendezőként nyert a Nomadland című alkotással.

Elképesztő népszerűséggel futott A korona negyedik évada is tavaly a Netflixen, a II. Erzsébet uralkodását bemutató széria pedig a Golden Globe díjátadón 4 elismerést gyűjtött be, a legjobb tévésorozat mellett Emma Corrin (Diana hercegnő), Josh O’Connor (Károly herceg) és Gillian Anderson (Margaret Thatcher) és kapott díjat.

Jól szerepelt a Netflix egy másik szériája, A vezércsel is. Az egyévados szériák között bizonyult a legjobbnak és a főszereplő Anya Taylor-Joy is megkapta az elismerést.

Történelmet írt a Golden Globe-on Chloé Zhao, aki az első női rendező volt, aki elnyerte az elismerést. A Nomadland című alkotás emellett begyűjtötte a legjobb filmnek járó díjat is.

Szintén két elismerést kapott a Borat 2, ami vígjáték/musical kategóriában lett a legjobb film, illetve Sacha Baron Cohen ebben a kategóriában a legjobb férfi színésznek bizonyult.

A Ma Rainey’s Black Bottom-ban nyújtott alakításáért posztumusz díjat kapott a tavaly elhunyt Chadwick Boseman.

Az idei Golden Globe díjazottak teljes listája itt olvasható.

  • Megosztom