Nagyot ment a mozikban az új Joker

Egyetlen film sem produkált eddig olyan jó nyitóhétvégét októberben az észak-amerikai mozikban, mint a hatalmas érdeklődéssel várt Joker. A Joaquin Phoenix által alakított antihős eredettörténetére több mint 90 millió dollárért vettek jegyet.

Az eddigi októberi rekordot a Venom tartotta Észak-Amerikában, tavaly az alkotás a nyitóhétvégén 80 millió dollárt hozott. Ehhez képest hatalmas fejlődést jelent a Joker, amire 93,5 millió dollár értékben vettek jegyet a nézők az Egyesült Államokban és Kanadában.

A hetvenes-nyolcvanas évek Gotham Cityjében játszódó Joker volt az egyetlen országos premier a bemutatóhétvégén – valószínűleg ennek is köszönhető, hogy többet hozott, mint az utána következő 10 legnagyobb bevételű produkció együttvéve – írja az Index az MTI beszámolója alapján.

A Jetikölyök című animációs film a második helyen 12 millió dollár jegybevételt hozott, a harmadik helyen 8 millió dollárral a Downton Abbey végzett. Negyedik lett a toplistán A Wall Street pillangói című krimi-dráma 6,3 millió dollárral, az ötödik pedig az Az – Második fejezet lett 5,4 millióval.

  • Megosztom