Nagyot mehet az Oscaron a Joker

Összesen 11 jelölést kapott az idei Oscar-díjra a Joker című alkotás, többek között a legjobb film, a legjobb színész és a legjobb kategóriában is díjat nyerhet. Három film is tíz jelöléssel fut neki a gálának, magyar alkotásért viszont idén nem szoríthatunk majd.

Az 1917, Az ír és a Volt egyszer egy Hollywood című filmek kaptak még egyaránt 10-10 jelölést az amerikai filmakadémia döntése szerint. A legjobb színésznő díjért többek között Renée Zellweger, Scarlett Johansson és Charlize Theron szállnak harcba, míg a férfiak között Joaquin Phoenix, Antonio Banderas és Leonardo di Caprio is ott van az esélyesek között.

A Netflix alkotásai ezúttal összesen 24 jelölést kaptak a The New York Times összeállítása szerint, ezzel a streaming szolgáltató lekörözte a nagy stúdiókat, igaz nem túl nagy fölénnyel.

Idén magyar alkotásért nem izgulhatunk majd, az Akik maradtak című film ugyanis nem került be a jelöltek közé a nemzetközi filmek kategóriában.

Az idei már a 92. Oscar-gála lesz, az elismeréseket február 9-én adják át. Az eseményt az ABC közvetíti és ezúttal sem lesz házigazdája a gálának.

  • Megosztom