Így várják Európában a turistákat

Franciaországban található a legtöbb szálláshely az Európai Unión belül az Eurostat adatai alapján. A franciák mellett az olaszok és a spanyolok fértek még fel a dobogóra, Magyarország a 12. a rangsorban, több mint 440 ezer szálláshellyel.

 

Tavaly Franciaországban összesen mintegy 5,1 millió kereskedelmi szálláshely volt – írja az MTI az Eurostatra hivatkozva, Az EU statisztikai hivatalának közlése szerint a rangsorban második Olaszországban több mint 4,9 millió, míg Spanyolországban 3,5 millió szálláshely volt a múlt évben. De jól állnak a németek is, 3,3 milliós értékkel, és ha Hollandiában utazunk, akkor sem kell attól tartani, hogy nem lesz hol megszállnunk, mivel ott 1,3 millió szálláshelyet tartanak számon.

 

Görögországban az Eurostat becslése szerint 1,2 millió, Ausztriában pedig 1,0 millió regisztrált szálláshely volt 2016-ban. Magyarország a 25 tagú rangsorban a 12. helyen szerepelt, 446 ezer 400 szálláshellyel.

 

A rangsor másik végén Liechtenstein (2 434), Málta (43 379) és Izland (43 623) állt a szálláshelyek száma alapján.

 

Írországról, Portugáliáról, Svédországról és az Egyesült Királyságról nem közölt adatokat az Eurostat, azonban két EU-n kívüli állam, Norvégia és Svájc adatait közzétette.

  • Megosztom