Nagyon pörög a Nike

Remek nyarat zárt a Nike, a sportszergyártó bevételeinek felpörgésében nagy szerepet játszott a foci-világbajnokság is.

 

Remekül sikerült a Nike legutóbbi nyara az értékesítések szempontjából, az augusztussal záruló negyedév során ugyanis 7,98 milliárd dolláros árbevételt ért el a sportszergyártó, ami 14,5 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbi bevételeknél – írja összeállításában az Investor.hu. Ez ráadásul alaposan meglepte a piacot, mivel az elemzők ennél némileg alacsonyabb bevételekre számítottak.

 

Az eladások pörgésének köszönhetően a profit is tekintélyes ütemben bővült, a 962 millió dolláros nettó nyereség közel 25 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, míg a részvényenkénti 1,09 dolláros tisztított profit 27 százalékos növekedést mutatott. Ráadásul ez utóbbi szintén a vártnál nagyobb mértékben tudott növekedni.

 

A Nike nagy részben a nyári foci-világbajnokságnak köszönheti a termékei iránti megugró keresletet. A Vb-n szereplő 32 csapat közül 10-et az amerikai sportszergyártó öltöztette, köztük a házigazda brazilokat is. Ez remek marketingnek bizonyult és segített felpörgetni az ilyenkor amúgy is megugró sportszer-értékesítéseket.

  • Megosztom