Nagyágyúval jön a sorozat második évada

Igazi sorozatlegenda is szerepel Ridley Scott ”The Terror” című antológia sorozatának második évadában. George Takei a nézőknek elsősorban a “Star Trek” Hikaru Sulujaként vagy a “Hősök” Kaito Nakamurájaként lehet ismerős.

A The Terror 2. évada a II. világháború idején játszódik, és nem lesz kapcsolata a Magyarországon forgatott első évaddal. A középpontjában rejtélyes halálesetek egész sorozata áll, amely egy japán-amerikai közösséget tart rettegésben.

George Takei gyermekként két japán-amerikai internálótáborban is raboskodott a II. világháború kitörése után. Ennek a tapasztalatának is köszönhető, hogy aktivistaként vezető szerepet játsszon a társadalmi egyenlőségért vívott küzdelemben. A történelmi hűség és a pontos történetmesélés érdekében tanácsadóként is szorosan együtt dolgozik a vezető producerekkel, színészként pedig Yamato-szant, korábbi halászkapitányt, közössége nagy öregjét alakítja.

Az évad két alkotója és producere Alexander Woo (True Blood – Inni és élni hagyni) és Max Borenstein (Kong: Koponya-sziget és Godzilla), előbbi showrunnerként is jegyzi a produkciót. Derek Mio alakítja Chester Nakayamát, és Josef Kubota Wladyka (Narcos) rendezi a második évad első két epizódját. A színészi gárda is bővült, Kiki Sukezane (Hősök: Ujjászületés; Lost in Space; Westworld) alakítja Yukót, egy rejtélyes nőt Chester múltjából, Miki Ishikawa (9-1-1; Enyém, tiéd, miénk) lesz Amy, a Nakamaya család barátja, Shingo Usami (Rendíthetetlen; Farkas) és Naoko Mori (Everest) Chester édesapjának és édesanyjának szerepében tűnik fel.

A tervek szerint januárban Vancouverben kezdődik a forgatás, és az AMC még 2019-ben bemutatja a tízrészes második évadot Magyarországon is.

  • Megosztom