Nagy dobás a Netflixtől

Egyszerre 130 országban tették elérhetővé a Netflix online videószolgáltatást, így már Magyarországon is lehet használni a megoldást. A lépést a cég vezérigazgatója, Reed Hastings jelentette be a Las Vegas-ban zajló CES-en. Jó hír, hogy az első hónap ingyenes, viszont magyar tartalmak egyelőre nincsenek.

 

 

Tavaly már többször is lehetett olvasni olyan híreket, hogy 2016-ban Magyarországon is elérhetővé teszik a Netflix fizetős streaming videószolgáltatását, és figyelembe véve, hogy a cég azt tervezi, hogy az év végére 200 országban lesz jelen, ez nem is volt igazán merész jóslat. Tegnap Las Vegas-ban a vállalat vezérigazgatója egészen meglepő lépést jelentett be, hiszen egyszerre 130 országban – köztük nálunk is – indították el a megoldást.

 

A lépéssel várhatóan ugrásszerűen nő majd a jelenlegi 65 milliós felhasználószám, és igen közel kerültek a 200-as célkitűzéshez is, hiszen mintegy 170 országban vannak már jelen.

 

A hazai felhasználók 8, 10, illetve 12 eurós konstrukciók közül választhatnak, a legolcsóbbat választók egyszerre csak egy gépen használhatják, illetve nincsenek HD tartalmak. A 10 eurós megoldás már két gépes felhasználást és HD tartalmakat kínál, míg a legdrágább ajánlat egyszerre négy készüléken teszi lehetővé a Neflix-en lévő filmek és sorozatok megtekintését. Ez azért érdekes, mert a szolgáltatás jellegéből adódóan számítógépen mindössze egy böngésző kell hozzá, de okostévén, okosmobilon, tableten is lehet nézni a tartalmakat a megfelelő alkalmazás telepítésével sőt, akár játékkonzolokon is.

 

Annak érdekében, hogy minél többen kipróbálják, az első hónapot ingyenessé tették. Egyelőre azonban magyar nyelvű tartalmak nincsenek, igaz az angol mellett mindössze 14 másik nyelv érhető el, és például az oroszok sem nézhetik anyanyelvükön a Netflix-es videókat.

 

Egy nagy ugrás ugyanakkor még hátravan a Netflix számára, Kínában ugyanis még nem érhető el a szolgáltatás. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor érkezik meg a távol-keleti országba, ahol a világ szélessávú internetezőinek nagyjából egynegyede él, vagyis az ottani megjelenés ismét ugrásszerű növekedést hozhatna a cégnek.

 

  • Megosztom