Nagy dobás a Google-től és a Lenovo-tól

Ismét közös projekten dolgozik a Lenovo és a Google, a két cég ezúttal egy új virtuális valóság terméket fejleszt, amelyet az átlagfelhasználók számára terveztek. Míg más VR eszközök komplex, külső szenzorokon alapuló hátteret igényelnek, az önálló headsetek beépített, belső szenzorokkal rendelkeznek.

 

A hamarosan érkező, önálló Daydream headsetet érintő részleteket a két cég tegnap hozta nyilvánosságra. A készülő headset az egyik első, WorldSense technológiát is támogató eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy mozogjon a VR világban, és úgy fedezze fel a virtuális környezetet, mintha valóban ott tartózkodna.

 

Talán többen emlékeznek a 2016-ban bevezetett Lenovo Phab 2 Pro termékre, amely a világ első Tango technológia kezelésére képes telefonja. Míg a Phab 2 Pro számos, okostelefonon elérhető VR élményt tesz lehetővé, addig az önálló Daydream headsetet kifejezetten a magával ragadó VR élmények közvetítésére alakították ki.

 

Míg más VR eszközök komplex, külső szenzorokon alapuló hátteret igényelnek, az önálló headsetek beépített, belső szenzorokkal rendelkeznek. A mai napon bemutatott önálló headset leegyszerűsíti az élményt: csak fel kell venni és már indulhat is a játék.

 

Az élmény különbözik az okostelefonra optimalizált Daydream VR fejlesztések nyújtotta tapasztalatoktól, mivel a WorldSense technológia lehetővé teszi, hogy a természetes mozdulatok a VR környezetben elevenedjenek meg.

 

A hétköznapi felhasználók számára a magával ragadó virtuális valóság élmények hamarosan elérhetővé válnak, és végül, de nem utolsó sorban; hamarosan a programozók is soha nem látott fejlesztői eszközöket érhetnek el az eszközön – derül ki a két cég közös közleményéből.

  • Megosztom