Nagy változtatást jelentett be az Amazon riválisa

Kínán kívül más országok kiskereskedői előtt is megnyitja felületét az AliExpress, azzal a nem titkolt céllal, hogy idővel az Amazon igazi vetélytársává válhat.

A 2010-ben alapított AliExpress a külföldi vásárlókra koncentrál, és korábban csak kínai vállalatoknak nyújtott biztonságos felületet ahhoz, hogy termékeiket egyéni felhasználóknak értékesítsék a világ több mint 150 országában. Az eladók függetlenek, az AliExpress csak a felületet biztosítja, és az amerikai Amazonhoz hasonlóan szinte bármit meg lehet rajta vásárolni – írja összeállításában az MTI.

A Kína egyik legnagyobb vállalatához, az Alibaba csoporthoz tartozó AliExpress terveiről Trudy Dai, az Alibaba nagykereskedelemért felelős igazgatója beszélt a Financial Times című brit gazdasági napilapnak interjúban.

Az üzleti modell megváltoztatásának köszönhetően az idei évtől kezdve más országok kiskereskedői is kínálhatják portékájukat az AliExpress platformján szerte a világon. Elsőként négy ország, Oroszország, Törökország, Olaszország és Spanyolország kis- és középvállalkozásainak képviselői regisztrálhattak és kezdhették meg termékeik értékesítését. Az év hátralévő részében további országok csatlakozhatnak hozzájuk.

Az AliExpress bevételei a 2018-as üzleti évben 94 százalékkal emelkedtek, amivel a leggyorsabban növekvő részlegek közé tartozott.

  • Megosztom