Nagy változást jelentett be a YouTube

Ingyenesen is elérhetővé teszi prémium, eddig csak előfizetéssel nézhető tartalmait a YouTube. A lépés a hvg.hu írása szerint érinti majd a magyar felhasználókat is, igaz azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikortól lép életbe a változás.

A YouTube elképesztő mennyiségű ingyenes videós tartalmat kínál, azonban van a szolgáltatásnak egy prémium része is, amelyen eredeti tartalmak érhetők el. A napokban hivatalosan is megerősített elképzelés szerint az Originals sorozatait és egyéb produkcióit tennék elérhetővé ingyenesen, persze azért ennek is lesz ára: egyrészt cserébe el kell viselniük a reklámokat a felhasználókat, másrészt csak bizonyos ideig lehet majd ingyen nézni ezeket a videókat – derül ki a hvg.hu összeállításából.

„Miközben minden más médium azon dolgozik, hogy fizetőfal mögé terelje a tartalmait, mi éppen az ellenkező irányba tartunk azzal, hogy az eredeti tartalmainkat is ingyen kínáljuk” – mondta el Robert Kyncl, a YouTube üzleti vezetője a videómegosztó Brandcast nevű eseményén. Az új lehetőségnek köszönhetően többek között a Cobra Kai című sorozatuk első és második évada is fizetés nélkül lesz nézhető.

A Techcrunch ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy valószínűleg megmarad majd a fizetős változat is, így aki reklámok nélkül és korlátlanul szeretné elérni az egyre gyarapodó saját tartalmakat – lesz Paris Hiltonról szóló dokumentumsorozat, a népszerű Dude Perfect YouTube-csatorna alkotóival készült széria és Justin Bieberrel is dolgoznak egy közös projekten -, az havi 12 dollárért a jövőben is megteheti ezt.

  • Megosztom