Nagy sikert aratott a magyar sorozatterv

Pátkai Marcell showrunner és író Börtönkórház című sorozattervét beválogatták az Odesa IFF ScripTeast Series Pitch fórumába.

A valós történeteket is felhasználó történelmi drámasorozat két idősíkon mutatja be az egészségügyi dolgozók emberfeletti helytállását: egy kórházban 1956-ban a forradalom idején, és egy börtönkórházban a forradalmat követően.

A 38 éves Pátkai Marcell, forgatókönyvíróként több, jelenleg is futó tévésorozatban bemutatkozott már (Mi kis falunk – RTL Klub, Korhatáros szerelem – TV2), emellett szövegíróként, kommunikációs szakemberként is dolgozik nemzetközi ügynökségeknek.

A Filmteam Kft. számos hazai játékfilmes produkció létrehozása mellett (Ujj Mészáros Károly: Liza, a Rókatünder, Mészáros Márta: Aurora Borealis) nemzetközi tévésorozatok gyártásában is tapasztalt (pl Captain Alatriste, Cobra 11 in Budapest), ezúttal pedig egy hiánypótló, magyar történelmi tévésorozatterv mellé állt partnerként.

Az Odesa IFF ScripTeast Series Projects az Odesszai Nemzetközi Filmfesztivál által szervezett drámasorozat verseny, amely a ScripTeast (európai mesterképzési program a legjobb kelet-európai forgatókönyvírók számára) keretében, az Independent Film Foundation és a Star Media támogatásában jött létre – írta a mediapiac.com.

  • Megosztom