Nagy nyomás alatt az MTVA

Továbbra is feszült a helyzet az MTVA Kunigunda útján található központjában, ahol jelenleg is ellenzéki parlamenti képviselők tartózkodnak, akik egy öt pontból álló petíciót szeretnének beolvastatni. A „rabszolgatörvény” elleni tegnapi tüntetés után vonult több ezres tömeg a közmédia székházához.

Fotó: 24.hu

Egész éjjel és ma délelőtt is bent voltak ellenzéki parlamenti képviselők az MTVA központjában, azonban eddig nem sikerült elérniük, hogy illetékesekkel tárgyalhassanak. A tegnap délután és este Budapesten, a jelentős túlóraszám emelést lehetővé tevő, valamint a közigazgatási bíróságok fellállítását szabályozó törvény ellen demonstrálók a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap székházához vonultak.

A többezres tömeg tegnap este órákig nézett farkasszemet a rendőrökkel, miközben ellenzéki parlamenti képviselők élve jogosultságaikkal bementek az épületbe, hogy elérjék a petíciójuk beolvasását. Az éjszakai patthelyzet után ma délelőtt az MTVA épületének biztonsági őrei több képviselőit is egész egyszerűen kitettek az épületből, ugyanakkor folyamatosan érkeztek más parlamenti képviselők, akik bejutottak az épületbe.

Az élő Facebook-közvetítések alapján egyébként most is patthelyzet van az épületben. Az eddigi hírek szerint ma este újabb demonstráció várható a közmédia központjánál. Az ellenzéki parlamenti képviselők Facebook-közvetítéseiben visszatérő elem volt, hogy el akarják érni, hogy végre az igazat mondják a közmédia adásaiban, hogy azok is képet alkothassanak az ország valós helyzetéről, akik számára ez az elsődleges tájékozódási forrás.

Az Index beszámolója szerint a közmédia Híradója röviden beszámolt ugyan a vasárnapi tüntetésről, azonban arról, hogy mi van most az épületben semmit nem mondtak, mindössze annyit közöltek, hogy ellenzéki képviselők tegnap bementek az épületbe.

  • Megosztom