Murányi András a Népszabadság jövőjéről

Az egyik fő feladat most, hogy a munkavállalók helyzete megfelelő módon rendeződjön – hangsúlyozta Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője a Radio Q KeljFelJancsi című műsorában adott interjúban. Jelezte azt is, hogy ha augusztusban szól a kiadó a lap megszüntetéséről, akkor jobbak lennének a tárgyalási pozícióik, de így vannak opciók.

 

Fiala János Radio Q-n futó reggeli műsorában, a KeljFelJancsiban nyilatkozott ma délelőtt Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője a több mint egy hete megszüntetett lap lehetőségeiről, a munkatársak helyzetéről. A fő feladatok között említette Murány András, hogy a munkavállalók helyzete megfelelő módon rendeződjön, illetve szűnjön meg a bizonytalanság, tudják meg pontosan, hogy mi a célja a kiadónak.

 

A főszerkesztő fontosnak tartja azt is, hogy mielőbb kiderüljön, melyik úton mehetnek tovább, ha egyáltalán tudnak tovább haladni együtt. Murányi András jelezte azt is, ha újraindulna a lap, akkor az kezdetben veszteséggel járna. Hozzátette, hogy ha augusztusban szólnak a bezárásról, akkor jobbak lennének a tárgyalási pozícióik, de így is vannak lehetőségek.

 

A Népszabadság megszüntetését október 8-án jelentette be a Mediaworks Hungary Zrt., azóta nem jelenik meg a lap nyomtatott kiadása és internetes oldala sem elérhető. A szerkesztőség tagjai folytatnák a munkát, szeretnék együtt tartani a csapatot. A lap képviselői egy eurós vételi ajánlatot tettek a Népszabadságra, és szeretnék elérni, hogy a kiadó „elengedje” a lapot, vagyis lehetővé tegye, hogy más tulajdonossal folytassák a munkát.

 

A Népszabadság képviselői pénteken Bécsben tartottak sajtótájékoztatót, ahol ismertették a jelenlegi helyzetet. A hétvégén megszólalt Heinrich Pecina, a Mediaworks-öt megvásárló cég tulajdonosa is, aki a kiadó hivatalos indoklását ismételte meg, és üzleti okokkal indokolta a bezárást.

  • Megosztom