Munkahelyeket teremt az IBM

Az IBM 3,2 milliárd forintból bővíti székesfehérvári IT-szolgáltató központját, ehhez a kormány egyedi döntés útján 1,1 milliárd forintot biztosít. Ezzel 410 munkahely jön létre.

A cég a jelentősen bővülő székesfehérvári egységében információtechnológiai, beszerzési, labor- és oktatási szolgáltatásokat nyújt majd több mint 300 nyugat-európai cégnek. Az ehhez szükséges új munkaerő 40 százalékát diplomások teszik majd ki. Ezzel tovább erősödik a magyar–amerikai gazdasági együttműködés, amely sikertörténet, hiszen ma az unión kívül a legjelentősebb befektető az Amerikai Egyesült Államok. Magyarországon több mint 600 amerikai vállalat több mint 100 ezer embernek ad munkát, beruházásaik összértéke pedig meghaladja a kilencmilliárd dollárt.

Az IBM fejlesztése tovább erősíti a hazai infokommunikációs és távközlési szektort, amelynek termelési értéke az első negyedévben meghaladta az 1000 milliárd forintot, és nyolc százalékkal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest. A szektorban jelenleg 196 ezren dolgoznak – írta a realista.hu.

  • Megosztom