MTV EMA: megvannak a nyertesek!

Lélegzetelállító színpadkép, a legtehetségesebb világsztárok és több tízezres rajongótábor – vasárnap este Rotterdamban díjazták a zenei élet legjobbjait az MTV Europe Music Awards gálán. Az est legnagyobb nyertese Justin Bieber volt, aki összesen három szobrocskát nyert, köztük a ’Legjobb dal’ és a ’Legjobb kanadai előadó’ kategóriákban, sőt a Belieber fanok idén újra megnyerték példaképüknek a ’Legnagyobb Rajongótábor’ díjat is. Az estét a Global Icon-díjas Green Day zárta, American Idiot című számával reflektálva a napokon belül esedékes amerikai elnökválasztásra.

 

Hatalmas buli volt vasárnap este a rotterdami Ahoy stadionban, ahol immáron 23. alkalommal nyitotta meg kapuit az MTV Europe Music Awards gála. Az est háziasszonya, Bebe Rexha látványos belépője után Bruno Mars fellépése nyitotta a showt, aki a 24K Magic-et adta elő a teltházas csarnokban. Később a konferanszié is énekelt, először Martin Garrix oldalán adta elő az In the Name of Love című slágert, melyhez a dallamot a Netherlands Student Orchestra gyerekekből álló vonószenekara szolgáltatta, majd az I’ve Got U című szám következett. A fellépések és a konferálás mellett Bebe Rexha az este folyamán 15-ször öltözött át.

 

Az idei EMA-n Justin Bieber nyerte a legtöbb díjat, Sorry című számát 2016 ’Legjobb dalának’ választották, míg idei legnagyobb kihívójának, Beyoncénak öt jelöléséből egyet sem sikerült díjra váltania. Az est másik nagy nyertese Lady Gaga volt, aki a ’Legjobb Női’ és a ’Legjobb Stílus’ kategóriákban aratott győzelmet, de szintén két díjjal térhetett haza Martin Garrix, Shawn Mendes és a Twenty One Pilots is. Idén Prince tiszteletére az EMA szobrocskákat lilába öltöztették.

 

A díjátadón a Global Icon-díjas Green Day is színpadra lépett, a közönség most először hallhatta Bang Bang című, vadonatúj slágerüket, majd a gála zárásaként a punk banda előadta az American Idiot-öt a kedden esedékes amerikai elnökválasztásra reflektálva.

 

Nézd a gála feliratos ismétlését november 7-én 22.00-kor a VIVA-n, vagy 20.00-kor az MTV-n!

 

 

A 2016-os MTV EMA győztesei:

 

LEGJOBB DAL

Justin Bieber – Sorry

 

LEGJOBB VIDEO

The Weeknd ft. Daft Punk – Starboy

 

LEGJOBB NŐI

Lady Gaga

 

LEGJOBB FÉRFI

Shawn Mendes

 

LEGJOBB ÉLŐ

Twenty One Pilots

 

LEGJOBB ÚJ

Zara Larsson

 

LEGJOBB POP

Fifth Harmony

 

LEGJOBB ROCK

Coldplay

 

LEGJOBB ALTERNATÍV

Twenty One Pilots

 

LEGJOBB HIP HOP

Drake

 

LEGJOBB ELEKTRONIKUS

Martin Garrix

 

LEGJOBB FELTÖREKVŐ

DNCE

 

LEGNAGYOBB RAJONGÓTÁBOR

Justin Bieber

 

LEGJOBB NAGYSZÍNPAD

Martin Garrix – Isle of MTV, Málta (2015)

 

LEGJOBB STÍLUS

Lady Gaga

 

GLOBAL ICON

Green Day

 

 


Tags: ,

  • Megosztom